Wednesday, 29 June 2011

SaLAM IsRAk MIKraJ


Assalamualaikum semua... sihat? Alhamdulillah pagi ni aku diberi peluang meneruskan kehidupan seperti sediakala oleh Allah Yang Maha Berkuasa..Begitu hebat kuasa Allah SWT untuk menghidup dan mematikan kita~~='(.... Subhanaallah... Alhamdulillah hari ni juga aku diberi berpeluang melakukan ibadah sunat iaitu berpuasa ~~ suke3x =D ~~ aku ni nak ikutkan dah online blog ni dari lepas subuh tadi lagi sampai sekarang.. Astagfirullahalazim...apa ni~~ dah hampir 3 jam menghadap laptop... huhu...tapi, Alhamdulillah.. bukan la aku melakukan perkara lagha aku hanya ziarah2 entry bloggers yang aku follow, yang dapat mendatangkan manfaat pada diri aku ini... ok la dah nak out~ hari ni entry hanya sekadar ingin mengucapkan salam israk mikraj buat semua muslimin dan muslimat... marilah kita sama2 menghayati peristiwa israk mikraj dan mengambilnya sebagai pengajaran melalui oleh Rasullullah SAW.. untuk mengetahui lebih lanjut peristiwa klik Peristiwa Israk Mikraj ~aku telah membacanya semalam..Ya Allah ianya benar2 membuka mata..semalam juga aku menghadirkan diri ke Ceramah Israk Mikraj yang telah diadakan di kampus aku~~ sangat ramai siswa dan siswi yang hadir..aku bersyukur kerana tergolong dalam kalangan itu.. menghadiri majlis ilmu yang bermakan... perkongsian tentang israk mikraj juga..dalam masa sama menekankan peri penting ibadat solat dalam kehidupan kita.. Ya Allah akan berusaha memperbaiki kelemahan diri kerana inginkan keredhaan-Mu di dunia dan akhirat.. Insya-Allah...

terima kasih kepada seorang junior yang baru sahaja aku dia kenal pada awal semester ni kerana dia meminjam buku daripada aku..dia mengirimkan sms berbunyi

''Salam Israk Mikraj ..banyak2 la melakukan ibadah dan berdoa pada malam ini.. Semoga Allah merahmati kita semua.. Amin...''

tika aku menerima aku benar2 tersentuh junior yang baru kenal boleh mengirimkan sms seperti itu tanda ingatan dan nasihat..Alhamdulillah bertuah sekali... terima kasih Adik =) moge ukhuwah terbina berkekalan.. Insya-Allah..


pagi ni sms dari teman baik aku jannah ~ yang kini masing2 sibuk jarang bersms

akhiri sms dengan ''.sayang wani kerana Allah, study dengan semangat tau'' thnkx a lot jannah ~

semua ini menggembirakan diri aku saat ini.. mungkin semalam aku amat la sedih... namun Allah sentiasa bersamaku memberikan kekuatan..Alhamdulillah... ayuh kita kerjakan solat dhuha sekarang moga2 pagi ni dah hari ini kita sentiasa dirahmati-Nya... Insya-Allah...~~ entry out ~~







8 comments:

FiZ said...

salam.thanx tinggalkan komen and sudi nak berkawan.alhamdulillah, moga kita dapat share any opinion together ;)

shairazi sharizan said...

banyak perkara yang allah nak tunjukkan kepada peristiwa isra mi'raj nie...

perkaitan dengan keimana,,thn suka duka nabi,,banyak pengajarannya...


http://tinninun-alislam.blogspot.com/2011/06/isra-mikraj-ibrah-keimanan.html

liyana said...

hmm..nice..

bestkn bila ade junior msj cmtu kt kite..
tnda dieorg ingt kita..
n sama2lah kita melakukan prkare serupa..
ukhwah fillah^_^

sea_lavender said...

fiz: wsalam... sme2~ =) Insya-Allah... sme2 kte berkongsi~

shairazi: stuju mmbuka mata bgi kte~~ thnkx ats link tu =D

liyana: ha'ah ske sgt... kre bertuah la diingati hehe =D Insya-Allah.. salam ukhuwah fisabilillah...

PUTERI NATASSIA said...

nice sharing dear . :)

sea_lavender said...

pu3 : thnxk3 hehe =D

nor amira said...

salam israk mikraj =)

sea_lavender said...

mira: thnkx salam israk mikraj kembali =_=