Tuesday, 21 June 2011

tanggungjawab~


Assalamualaikum semua~ munink... erm entry pagi ni serba ringkas je...kerana apa? coz aku lepas nak siap prepare untuk presentation OB aku jam 2 petang ni..then ade kelas jam 12 plak...huhu~ wish me luck =D k~so tajuk entry pun tanggungjawab... jadi aku ambik kate2 ni sebagai semangat aku petang nie!!!

''tugas kita adalah sebagai khalifah,pegawai ataupun orang kepercayaannya. Tanggungjawab kita berkhidmat dan berbakti kerana Allah, iaitu menjaga,menggunakan dan membangunkan hartanya yang diamanahkan dengan baik dan betul''

''dengan kekuatan jiwa,ilmu dan iman, kefahaman dan kesedaran, kita menjalankan tugas yang kedua iaitu membangunkan dan memajukan bumi. Memaju dan membangunkan bumi dan kesejahteraan dan kebahagiaan hidup manusia sesuai dengan kehendak Allah...''


p/s : memang nampak macam tak kena mengena je entry ni dengan tanggungjawab aku yang nak kena present hari ni dalam kelas~~tapi aku saje2 nak merungkai tanggungjawab kita sebagai khalifah di bumi Allah ni~Insya-Allah marilah kita sme2 menjalankan tanggungjawab yang diamanahkan kepada kita ni sebaik mgkin.. so, sekarang aku berusaha laksanakan amanah iaitu tanggungjawab untuk present dalam kelas kepada kawan2... aku menjalankan tanggungjawab sebagai seorang mahasiswi yang masih menuntut ilmu Allah untuk berbakti pada agama, bangsa dan negara kelak~~ Amin... Go2x waniey u can do it!! all the best =D



7 comments:

CintaZulaikha said...

tanggungjawab mmg sgt penting...

fiQ'Ra said...

gud luck awak~ ;)

sea_lavender said...

cinta zulaikha : stuju2 dgn adanya nilai tanggungjwab kte rse diri akn lebih bermkna dalam kehidupan~~

fiq'ra: thnkx2 tapi presentation sye d tunda plak hehe =D

fiQ'Ra said...

di tunda? ok lah tu...bole prepare lagi ;)

sea_lavender said...

fiq'ra ~ ha'ah..Insya-Allah... kena tambahkn lagi ilmu maish tk cukup tu~

PUTERI NATASSIA said...

nice entry dear . :) gud luck :)

sea_lavender said...

pu3 : thnkx syg =D