Tuesday, 28 June 2011

SMART SOLAT

Assalamualaikum semua...haaa..pe kabar?rasa lama plak tak mengupdate entry hehe~ pada hal last post hari sabtu lepas..ni hari baru selasa kan?? 28/6/2011 2 hari je pun tak de entry...ada ke orang merindui aku??? huhu~~~ok je nak kongsikan pengalaman menguruskan program yang lebih menjerus ke arah Allah S.W.T..bukan la sebelum ni aku uruskan program lagha2 cuma tak de la spesifik cam event ni ''SMART SOLAT'' sebut je mesti orang dapat tahukan apa purposes program nie kan?? dah pasti2 la perkara2 solat seperti amalan sunat Rasulullah dalam solat serta pratikalnya sekali..penceramah pun meletup k =) ok program ni dianjurkan oleh Persatuan Pembangunan Insaniah (PPI) kampus UiTM Negeri Sembilan~~ Aku hanya ahli biasa yang baru sahaja bergerak aktif walaupun dah join persatuan ni dari semester lepas... sebelum ni aku hanya observer je~~ yela nak tahu jugak cara pengerakan persatuan ni bagaimana..lagipun persatuan ni kebanyakan terdiri daripada mereka yang benar hebat2 dalam ilmu agama~aku agak malu namun aku hanya ingin mendekatkan pada-Nya dan mencari ilmuagama sebanyak mungkin..Insya-Allah...dalam program ni aku ditugaskan menjadi urusetia~Biro makanan~~ agak pelik di situ... hehe =D dah la tak de pengalaman langsung dalam tugas ni namun aku cuba lakukan terbaik~~sebelum ni dengan MPP mahupan MDS sekadar biro simple2 je~~apa yang aku tahu dalam setiap program biro makanan selalu dikomen~~ huhu terima je la nasib badan~~ok jom layan gambar2 yang sempat diambil sepanjang program..



bukti aku adalah urusetia program hehe =D
Bukan nak bangga sekadar berkongsi pengalaman ~~



nak kenal lagi penceramah berpengalaman klik Ustaz Zamihan



ok ni si ayu dan comey~~perasan sebentar...
yang pakai tudung labuh tu my junior~humairah..
umo 19 tahun...orangnya sangat baik dan banyak beri nasihat
diri ini,apabila aku lemah dan jatuh ... aku sendiri malu =_=




ok2 ni 2 orang kawan kos aku : business stdy~
sapa kata student2 business tak minat nak join persatuan2 macam nie...
tolong ckit ye ;p ~~ erm aku jgak la yang ajak mereka ni join hehe =)
yang penting mereka ikhlas kerana Allah SWT



ok bila dah jadi biro msti la ada ajk2 nya...
dan ni ajk2 makanan bagi program ''SMART SOLAT''
terdiri daripada student semester 1...
bagus budak2 ni baru sem 1 dah cari pengalaman tapi kesian plak
dapat ketua yang garang macam aku hehe ~
erm pe2 pn terima kasih banyak2 ye adik2...
farah,aini dan amira =)
pertolongan anda semua hanya Allah mampu balas....


haa..ni tambah sorang lagi pembantu daripada salah seorang kawan dieorang nie..
Alhamdulillah ringan sedikit keje2.. dan dapat berjalan dgn lancar


ok ni adalah buku yang dijual ketika program ni
aku sempat belikan untuk kawan aku..
aku tak sempat coz abis stok..so rasanya lepas ni pinjam meminjam le hehe =)



thatz is me =D ni la aku setelah selesai keje sedang tunggu
student datang ambik makanan je ~~


~~ pengalaman dalam menguruskan program ni banyak juga cabarannya...namun aku cuba untuk belajar serta berkongsi pengalaman2 yang pernah aku lalui.. Alhamdulillah dapat berjalan dengan baik namun masih kekurangan yang tetap berlaku melalui kelemahan diri ini... Insya-Allah dalam proses memperbaiki~~






9 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

Proram yang bagus :)

PUTERI NATASSIA said...

wahh . bgus2 . :)

sea_lavender said...

nur hawa : ha'ah... stuju3x..sgt brmnafaat walaupn dah bergelar mahasiswa~~ mgkin org akn beranggp ketika zamn sek je..studnt u pn prlu =)

puteri: thnkx... Alhamdulillah~~

Jer ... said...

bagus entri :D

sea_lavender said...

jer : thnkx~~

Ardini Humaira said...

bagus buku tu ;)
teringin nak baca juga

sea_lavender said...

ardini: sgt2 bgus...huhu...tu la sye ni dh abis stok mnanti kwn pnjmkn la hehe...

Titisan Hujan said...

bgus la tu aktifkan diri

pape pn ikhlaskan diri dlm bekerja ea ^^,

sea_lavender said...

titisan hujan : mmg aktif tpi salu ngadu letih..Insya-Allah berusaha dalam melakukan pe2 niat ikhlas krn Dia..=_=