Saturday, 28 January 2012

Hadir Bahagia Akhirnya

Assalamualaikum semua.. Apa khabar? sihat? rindu sea_lavender dengan teman2 blogger semua.. da hampir seminggu tak update entry~macam2 berlaku..huhu..Alhamdulillah berusaha laluinya dengan sebaiknya... erm, entry kali ini akhirnya muncul bahagia juga dalam diri sea_lavender bagi sem 6 ni~ hehe =D tak de la bahagia mana pun sebenarnya~~ haa.. tahu kan mahasiswa2 dapat bauncer buku RM200~ sea_lavender apa lagi,punya la hepie, yahoo!!! dapat borong buku2 motivasi + Islamik + cinta-cintun a.k.a novel2 la~~ ske3x =D di kampus sea_lavender ada jadual tau pengambilan bauncer ini..agak geram juga la bila naik banner, batch sea_lavender kena dapat 31 Januari 2012~ huhu.. lama bebenor =_=' tapi sea_lavender dgn kawan2 saja m'gedik2 tanya tak boleh ambik awal di pejabat bendahari ?? alaaa da nak balik cuti smua konon senang la nak borong2..tengok2 dapat!! usaha itu tak sia2 (tengok2 tu? usaha tangga kejayaan dan hendak 1000 daya tak hendak 1000 dalih ~~ngeee hari ini segmen belajar peribahasa plak) hmm, puas ble dapat..da tak nak cakap panjang2 la, tengok pic2 da pOn boleh tahu~~hehe =D




haa..dapat terus masuk koperasi buku UiTM kampus Kuala Pilah, N9~
Terbaik semangat siap bergambar hehe =D
nak borong sume buku2~~
padahal keluar apa je dibelinya~
buku banyak yang sama je =_='



ni sea_lavender punya ok !!
yang tak tahan tu
nama pelajar : wanieysmile0201.blogspot.com
a.k.a tuan blog ni~~ngeee ;p

ok itu bahagia dapat bauncer, ni plak bahagia dapat bertemu dengan teman yang punyai hampir sama nama dan sentiasa bersama saat suka duka tika dulu dan kini~~ Alhamdulillah... =') ~ nak kasi intro pasal teman sea_lavender ni~ sea_lavender berkawan dengan dia sejak masuk universiti di semester 1 lagi, waktu tu di Kampus satelit,Kampus Alamanda , UiTM Shah Alam...nama dia Syazwani bt Mohamad Nazri~~ haaa da hampir sama dengan sea_lavender cuma nama ayah dia lebih sikit hehe =D ~ Sama kelas daripada semester 1-3 kenangan kelas terakhir waktu semester ade wat mock meeting sama2,ingat lagi entry ni : ''mock meeting''



kenangan ketika semester 3 bermula
di Kampus UiTM Kuala Pilah,N9
dah semester 1 dan 2 di Kampus Alamanda..
dan semester terakhir buatmu teman~
yang sedih ble teman sea_lavender ni sambung fast track yg dalam sistem UiTM tu,
yang lepas semester 3 sambung ijazah terus di semester 1 di UiTM Seri Iskandar.. Alhamdulillah.. kteorang sama2 dapat peluang
menyambungnya di sana dengan kos yang sama (^_^)
namun sea_lavender teruskan perjuangan diploma di sini~~
namun kami masih berhubung tika saat suka duka bersama
ini kerana sea_lavender sayang teman ini kerana Allah..
ukhuwah filillah.. n_n

19 Januari 2012 teman sea_lavender ni datang kampus kerana ada urusan yang perlu diselesaikan di bahagian HEA,HEP,urusan kolej yang masih tak diselesaikan waktu dia pindah dulu..bermalam di kampus sea_lavender duk bilik sea_lavender =) ~ malam tu story mory2.. sweet sangat.. dia banyak memberi kekuatan agar sea_lavender kuat lalui hari2 akan datang.. Alhamdulillah..rasa bahagia + tenang saat itu bersama seorang teman, muslimah yang ilmu agamanya lebih daripada sea_lavender =') pagi tu sama2 bangun tunaikan tahajud sebelum menanti subuh di pagi Jumaat 20 Januari 2012~ Alhamdulillah... then pagi tu awal2 teman dia waLaupun ada kelas~~ hehe =D dah masuk kelas sea_lavender cepat2 cabut sekejap bagi thu lec kata nak jumpa kawan dari jauh nak balik~~ sempat bergambar hehe =D













p/s
  • saat mengarang ini diri sea_lavender tersenyum bahagia ^_^ Alhamdulillah.. mungkin kerana entry bahagia~
  • namun semalam tanggal 28 Januari 2012 akhirnya sea_lavender tewas dengan emosi sendiri kerana kamu telah merungkai segalanya..'' Ya Allah ampunkan hamba-Mu ini dan berikan la kekuatan untuk lalui hari2 akan datang... ='(
  • buat kamu : Alhamdulillah.. telah temui bahagia kamu akhirnya.. hargailah apa yang berada di depan mata~hentikan harapan dengan agama kamu pada mana insan2 bergelar hawa agar mereka tidak berdukacita dengan tindakan kamu kelak.. kamu mungkin utusan Allah buat sea_lavender m'hijrahkan diri ini ke jalan yang diredhai Allah.. Insya-Allah..
  • buat si kecik : syukran jazakaallah hadir beri kekuatan dan membuka mata tentang kehidupan..dan hargai perkenalan kita sebagai teman~
  • buat teman yang diceritakan di atas : terima kasih atas kata2 semangatmu akan menjadi kekuatan buat diri ini.. Insya-Allah....
  • status di fb sebagai kekuatan :

Hari ini jaga tiga perkara~
1. Apa kita kata pada diri kita..
2. Tenaga positif atau negatif..
3. Pentingkan diri sendiri atau fikir nak beri manafaat kepada orang lain.. ♥ ♥ ♥ Prof Dr Muhaya
dan saya cuba untuk bersemangat dan kuat pada diri + tenaga positif + manfaatkan orang lain...Insya-Allah untuk hari ni dan akan datang ..


mood bahagia + down ~ berusaha menenangkan diri
Al-Quran penawarnya..Alhamdulillah~~ terus untuk dekat pada Allah..
doakan agar diri ini kuat...Insya-Allah... (^^,)






29 comments:

mysara said...

busy stdy la ni..hehe

QueeN TerataI said...

sihat Alhamdulillah... study rajin2

sea_lavender said...

mysara: hehe =D idakla stdy mane pn.. ngeee...

queen teratai : Alhamdulillah.. tq2 ^_^

hafizah alias said...

kite pon dpt baucar jugak sis! habis 50 hinggit beli 3 buah novel, balance tu baru beli buku belajar. muahaha. semoga terus happy sis!! :)

Iffah Afeefah said...

untungla dpt baucer kan

gunekan sebaiknye k

sekamar rindu said...

salam..

best laaa dapat baucer RM 200/ banyak tu....masa sr study dulu tak ada pun baucer2 ni...best3x..:)

sea_lavender said...

hafizah alias: wah3x sampai 3 novel da berborong ye.. jeles2x~~ xpe la lebih tu beli tau buku belajar hehe ;p thnkx ats sokongan.. Insya-Allah terus bahagiakn diri =)

iffah: hehe =D iffah bkn blajar lg gak kn?? msti dpt~ Insya-Allah akan memanfaatknnya ^_^

sekamar rindu : wasalam.. hehe skg sume da untung ~ dlu len.. ngeee..

asliner said...

blom lagi gune baucer tue..
i wish can change it into rm200 cash..hihi
tapi syngnye tak boleh..(-__-")

insyaAllah diri kite akan tenang jika bersama-sama dengan orang yang tinggi ilmu agamanya yang sentiasa berada di sisi sahabatnya..=)

Anonymous said...

Kebersamaan dan pertemanan di jalan Allah lah yang akan menghantarkan kita menyelesaikan hidup dengan kebaikan. Persaudaraan, kebersamaan dan persahabatan di jalan Allah lah yang juga akan mengiringi kita pada kebahagiaan akhirat. Allah SWT memberitakan bahwa hanya pertemanan atas dasar iman dan takwalah yang abadi.

“Teman-teman akrab pada hari itu (hari kiamat) sebagiannya menjadi musuh bagi sebagian yang lain kecuali orang-orang yang bertakwa.” (Qs. Az Zukhruf: 67).

Ibnu Katsir mengatakan, “Seluruh pertemanan dan persahabatan yang tidak kerana Allah pada hari kiamat akan berubah menjadi permusuhan.” Begitu juga pesan Rasul SAW dalam haditsnya, yang menyebutkan bahwa kita akan dibangkitkan di hari kiamat bersama orang yang kita cintai..

love u fillah sea_lavender <3

ILA HonEyBuNNy said...

terasa bahagia ila baca entry neh...

senyumm ja baca...

nak jaga hari ini untuk 3 perkara..insyaAllah..

L said...

seronoknyer huhu.. L xdapat pun...

jom hayati sebentar.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

sea_lavender said...

asliner : hehe tak gne lagi ye.. jadi manfaatkn ek~~ hehe mmg tak leh tukar pn.. benar ble berkwan dgn teman2 yg lebih agamanya kte merasa tenang dan kdgkala kerdil dan terus berusaha menerokai agama lagi..Insya-Allah..

anonymous: syukran jazakallah khairan ~ perkongsian yg sgt bermanfaat melalui hadis.. Insya-Allah.. ukhuwah filillah.. Allah sentiasa merahmatinya..

ila honneybunny: hehe so jaga2 ye dan bertindak =)

L : Alhamdulillah... rezeki dpt.. xpe2 rezeki perkara len tu.. =) thnkx berkongsi..da baca n tinggalkn jejak =_=

EyqaLuvender said...

baucer buku best!
bahagia sesangat la ni ea?
hehe...iqa tmpg bahagia gak...=]

fuad ansari said...

sudah ada koperasi dah uitm k.pilah.. siap jual buku lagi.. dulu mana nak ada..

rasa macam nak singgah je uitm k.pilah kampus baru tu..

p/s: ada pulak baucer buku dibuat beli novel.. marah pak menteri kalau tau.. (",)

shera haifa said...

sukakan bila dapat baucer rm200 tu.leh beli buku apa je yg kita nak sblum nie kita hanya leh selak2 je..

# sy nye ada 50 hinggit lg..:)

sea_lavender said...

eyqaluvender : hehe bahagia la jugak~~ tq2~ semoga bahagia juga hadir =)

fuad ansari : uitm kuala pilah da maju~hehe dlu kt melang kn? skgkan beting...jemput3x datang =)

shera haifa : betul2 tapi gne baru rm50 ... tak terbeli lagi apa yg nak ~~ wah2 tgl rm50 je ye.. manfaatkn yg lebih tu =)

nurpiska said...

sy punye ade lg rm150 xtau nak bli ape lg +.+.

eh sy tag awk dlm http://farhah88.blogspot.com/2011/12/sticky-post-giveaway-1st-cik-violet.html :)

sea_lavender said...

nurpiska : yeke> sme la kte... hehe..
sye da bke blog tu tak de~~

HeNRieTTa JoSe said...

okeh....selamat membeli buku....hehhee....

Bulan Syurga Firdausi said...

rzki tu....alhamdulillah...slmat beli buku hehe

sea_lavender said...

henrietta jose : ok =) tq2 he3x

bulan syurga firdaus: Alhamdulillah, tq2~ heee...

Fikri said...

xabis gna g ka voucher buku 2? haha.. cepat2. smentara stok buku masih ada :D

nazirah said...

bestnye dpt voucher buku tu .. rezeki.. tu alhamdulillah..

sea_lavender said...

fikri : tak abis pun lagi la~ tgl rm150 lg kot..

nazirah : Alhamdulillah..rezeki.. moga diri ini dapat d mnfaatkan Insya-Allah..

Ad-Dien said...

Alhamdulillah..gunakan baucer dengan membeli buku-buku yang bermanfaat nah :)

jemput ke blog WADi untuk menambah ilmu, insyaAllah :)

sea_lavender said...

ad-Dien : Insya-Allah.. thnkx ats ingatn =) Insya-Allah akn selalu menyinggahkn diri d blog saudara =)

Ad-Dien said...

terima kasih ata kesudian cik Sea Lavender, moga bermanfaat hendaknya di laman WADi :)

Suraya Aris said...

awak uitm kuala pilah?
sama macam adek saya.
hehe ;)

sea_lavender said...

suraya aris: ha'ah... owh ye.. part bpe da skg adik??