Tuesday, 20 November 2012

Cinta dan Kasih Sayang Itu Indah



Assalamualaikum semua. Alhamdulillah diberi peluang meneruskan hidup sehingga ke hari ini. Kali ini sea_lavender tak mahu berceloteh panjang sekadar kongsikan kata-kata yang indah dan menarik hati ini :)



Subhanaallah.. cinta dan kasih sayang Allah seumpama lautan yang terbentang luas.
Jadi mengapa kita masih menagih cinta dan kasih sayang manusia yang belum pasti bersama kita kelak??
renungan buat diri .. 


melihat dengan mata hati :')
itu yang terbaik dalam menyakin kan diri terhadap segala kurniaan Allah..
Allah sentiasa ada bersama.. :')

p/s :

  • sempat update entry walaupun kesibukan melanda diri dan dalam tertekan heee.. satu kepuasan bila dapat berkongsi.ni pun dalam bilik IT kat fakulti sambil buat2 assgments ;)
  • "Ya Allah mohon agar dipermudahkan segala urusan dalam minggu ni yang terlalu banyak dengan komitmen persatuan dan fakulti. Assignments individu dan berkumpulan, kuiz dan ujian bertubi-tubi.. Amin Ya Rabb" segalanya amanah dan tanggungjawab yang digalas.
  • kamu~ 5 Muharram 1434 Hijrah menceriakan diri ini kembali kerana kita seperti biasa kembali. Alhamdulillah. :) moga berjaya dengan apa sedang dijalankan. sentiasa mendoakan sebagai seorang teman.





23 comments:

Pemikir said...

Cinta dan kasih saya memang indah. Tapi yang best nya . syok dengar lagu blog ni. nyanyian saff one. abang kalid dan rakan rakan. mesti fauzan berpusing pusing tengah nyanyi ni. hehehe

ahsfantasy24 said...

Cinta melalui pandangan Tuhan,
cari yang hakiki ;D

sea_lavender said...

pemikir : benar cinta dan kasih sayang itu inndah ;) owh lagu d blog.. jom istighfar sma2..

ahsfantasy24: stuju :) cinta hakiki yg psti dan lebih indah

farid omar said...

=)

sea_lavender said...

farid omar :) thnkz singgah..

ahsfantasy24 said...

cinta yang sebetulnya :)

Dkna Abza said...

cinta itu suci:)

sea_lavender said...

ahsfantasy24: hee benar :)

dkna abza : stuju ;) cinta itu suci murni

Gadis Kampung said...

indahnya bercinta hanya Allah yang tahu...andai cinta di redha ibu bapa lagi bertambah bahagia..

sea_lavender said...

gadis kampung : benar.. bertambah bahagia dan manis cinta setelah Allah dan Rasul dn diikuti ibu bapa kita :)

♡ izzah ♡ said...

Salam kenal..tenang je masuk blog ni.congrates having such a beautiful blog.>in syaa Allah,redha Allah sentiasa mengiringi hamba-Nya yang selalu mengingati-Nya~

Diyana W said...

cinta dan kasih sayang paling indah paling agung adalah kepada dan daripada Allah

** assalammualaikum bloggers, saya perlukan FOLLOWERS. jemput singgah blog baru saya ye! tq!!

http://dwellness.blogspot.com

Juliet_iRa~" said...

setuju..

jgn cintakan sesama makhluk melebihi cinta kepada Allah..

:)

sm2 muhasabah diri..

pss : kalo blh buang verifi comment y kena msk code n words tu..huuu sbb dah byk kali ni masukkan comment br lepas.. :(

ayu jue said...

Cinta Allah cinta hakiki =)

sea_lavender said...

izzah : Salam kenal kembali :) Alhamdulillah.. moga kita dalam redha-Nya..

Diyana W : Benar skali tntg cinta dan kasih syg itu ;)
Waalaikumussalam.. In Shaa Allah sye akn follow ;)

Juliet Ira : btl usah m'lebihi cinta manusia daripada pd Dia.. owh yeke.. ok2 nti sye tgk balik settings.. hee ;D

Ayu jue : benar :) moga kte sentiasa mengingati-Nya dalam apa jua..

farid omar said...

God is everywhere..

wisata bakti alam said...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

L said...

kita sygkan Allah , allah takkan penah tinggalkan kita. kita cintakan manusia dia pasti akan tinggalkan kita.. =(

Jom singgah baca sekejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/11/7x-umur-dunia.html

sea_lavender said...

farid omar: benar Allah berada d mana sahaja dan sntiasa bersama hamba-hamba-Nya..

wisata bakti alam : syukran :)
In Shaa Allah..

L: thnkx kongsi :) da singgah perkongsian anda kali nie.. nice~

zOeY zAu YaH said...

subhanaallah :)

sea_lavender said...

Zoey zau yah ~ :)

endlene..( " , ) said...

Cintakan allah tidak ada rebutan..seklipun 1dunia yg nencintainya...

sea_lavender said...

endlene: benar skali :) terus mengejar cintanya yg hakiki ..