Wednesday, 17 November 2010

Tak TeRuNGkaP

Salam Aidiladha~ hmm mesti pelik kan pagi2 raye pun smpat gak nak postkan something hehe... ni la d katekan ble kte dah syg n addicted pada sesuatu~ cari masa dan ruang jugak dekatkan padanya...~~ ok la tak nak bebel lame2 sebenar aku hanya nak ungkapkan kata Alhamdulillah dan bersyukur sekali kerana aku diberi nafas yang masih panjang untuk meneruskan kehidupan dan kesempatan pada pagi nie untuk menunaikan solat Aidiladha bersama mak dan ayah aku di Masjid Kampung Padang Ibu, Bukit Mertajam,Pulau Pinang (promotekan kg ayah aku yang kurang popular tu~~tett marah org kg. pg2 raya dah wat dosa plak..opss i'm sorry~) hmm..ramai gak la jemaah kg ni yg turun menunaikan ibadah.. sampaikan aku dan mak pun terpaksa solat d bahagian luar (perempuan punye la tak la kan aku g join jadi makmum bahagian lelaki plak) selesai solat dengar la khutbah Aidiladha daripada imam masjid tu~ erm melalui khutbah aku pun dengar la tentang erti pengorbanan seperti sejarah pengorbanan Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail serta junjungan besar Nabi Muhammad S.A.W.Kesedaran la buat diri ini untuk berkorban apa2 semampu yang boleh... Insya-Allah..haa...aku nak teruskan cite...dalam perjalanan balik dari masjid tu ada la 1 motor bawa baby yg sgt comey n bdk tu plak wat comey n kelip2 mata kat aku lagi la aku jadi teruja makna aku pun comey dgn bertelekung waktu tue hehe~~so entry ni just tak terungkap kata ble aku dapat jumpa baby2 yg comey2 ... so aku nak letak pic baby2 yg aku ske n sgt2x comey~



ops!! ni comey ke tersilap upload plak~~
kre comey la gak kan (mood perasan sebentar)


eleh tersilap la konon upload smpai 2 pic raye lagi hehe..
nampk sgt nk tunjuk pic raye kan..
hehe blog sye,sye pnye ske la kan~~kan3x~~


haaa...sebenarnya pic baby2 ni la yang aku nak tunjuk..ble teringat baby atas motor men kelip2 mata pada aku ..sgt comey n i like it~~ (^_^)


ala bucuk2x~~
merangkak nak dtg pada aku la tu~hehe


men hisap jari plak die..comeynya~
lapar ek meh nak suap mkn..


wah tidur sampai cam tu sekali
baby nie...
nasib aku bukan tidur cam tu kuikui =D


Baby tidur dalam iman~~
senyum (^___^) die
skenya aku tengok~hehe
aku pun nak tidur cam tu la (nak perasan)


eh2 nak sebut ape tu?? umi ek hehe



ala2x muka bau mucuk ek..
xpe2 akak d snie wangi...(kate keharuman)
meh baby~~


amboi dah nk tidur pn wat aksi comey ye~~
ngege (^_^)


baby yg tgh serabut...
jgn ganggu die k~
kecian baby kecik2 dah stress


men bawah selimut plak die..
men cak3x ye..
meh akak nk join hehe~~


p/s
* ok post kali nie sje ske3x~~ dah aku ske pd baby2 ...ble plak ade baby men kelip2 mata dgn aku lagila kn~~..tapi xjmpe la plak pic baby wat cm tu~~pe2 pn aku masih teringat baby yg tu..comel betul =)

*nanti ble dah ade anak aku nak suh panggil Umi la~~ (terbaik la hehe)

*dan ni la kisah dan pengalaman aku di Aidiladha jumpa baby yang comey tujukan aksi kelip2 mata~~

*2 pic di atas terupload la konon pada hal nak bg thu pic raya Aidiladha la tu~~ haha

*post kali nie ditujukan kpd sesiapa yg berminat nak tgk pic baby2 yg comey dgn aksi2 mereka termasuk la pic sye~baby comey yg dah tua kuikui =P

*pic2 ni mungkin m'ingatkan kte waktu zaman baby2 dlu (wah terbaik la kalau sape blh ingt )


Blogger Templates

6 comments:

.waniey jamaludin. said...

baby...

sea_lavender said...

sweetkan baby2 ni~~
hehe...ske baby ke miss waniey =)

hafidzah hafidz said...

cooo cweettt little baby..geram2.. >.<

diana said...

suka baby ye..??
kena cepat2 kawen ni..
hahah

sea_lavender said...

hafidzah: nme pn baby mmg la so cute hehe
diana:ha'ah ske3x sgt...comey kan nk cubit2 je~

HonEyBuNNy said...

comeiinya baby...suka2..