Saturday, 17 September 2011

PeSaNaN BeRNiLai

Assalamualaikum semua.. ok2.. entry hari ini aku lebih bersemangat~~ kerana apa?? yela semalamkan kemalasan melanda diri aku..jadi aku dapat plak sokongan padu daripada insan-insan yang disayangi...terutama my beloved sis dan pensyarah yang baik dengan aku~

pesanan 1 pensyarah aku ~

  • hargai setiap masa yang ada.umpamakan exam untuk sesuatu paper yang di study tue esok. study 25 ke 30 minit than rest 10 minit. mesti ada perancangan study caranya kul 11 ke 12 mesti dah cover 2 topic. ini contoh le kan.kalau otak tepu membaca buat latihan or baca jawapan soalan test (mesti fotocopy test member yang highest)
  • kesihatan penting. musim exam standby panadol dan ubat selesema, kalau ada lelah or alergi pastikan supply ubat dah ada bila memerlukan. Makan ubat dn tido mesti tak kurang 5 jam
pesanan 2: akak kesayangan aku ~

  • wani, skg tak payah fikir apa2 kosongkan minda dan fokus subjek nak exam tu..tak yah la fikir nak balik umah ke apa~~ ingat kalau dapat kejayaan sape yang puas hati..tak payah fikir dia tu wat apa? mesti tengah hepie2 ke pe apa dengan sapa2 pun~~ huhu (terkedu aku sempat lagi nak memperli aku ) hmm sentap pe2 pun aku doakan dia bahagia dan berjaya dalam final exam jugak =)

# pesanan 1 : pensyarah yang berusia 27 tahun yang akan melanjutkan pelajaran ke peringkat phD pada hujung semester aku ini...mengajar aku subjek CT (creative and critical thinking)~ aku rapat dengan dia jugak..nak jadikan inspirasi di usia muda dah bakal pegang panggilan DR.
lec aku ni siap tunjuk kad matrik lagi nak bagi semangat..wah teruja aku~~ erm yela mana tahu aku di usia 3o tahun pegang jugak pgilan tu: Dr. Syazwani Mohamad hehe =D Amin... erm lec aku ni belajar step by step drpd dip,dgree,master dan skg nak ambk phD.. moge2 aku dapat ikut jejak lec aku ini...

# pesanan 2: kakak sulong kesayangan aku yang kuat membebel dan selalu menjadi semangat pada aku susah senang..tapi ayat motivasi dia boleh tahan salu kena perli2 agar aku sedar diri sikit..sayang sangat2 kat die..die pun sambg stdy wat dgree PJJ ..So hari ni kelas pertama die..gud luck along ^_^

# pesanan2 ini kekuatan bagi aku nak exam kali ni...Alhamdulillah banyak pesanan dan ucapkan gud luck yang aku terima..setelah aku smskan kepada semua pensyarah2 agr dihalalkan ilmu diajar dan mohon salah silap..trut begitu buat teman2~~

# tak lupa juga buat teman2 blogger syukran jazakaallahkhairan atas ucapan dan sokongan kalian semua.....jika ada yang nak exam
jugak~~ gud luck ye =)

# bagi teman2 yang tag maaf tak dapat join lagi kerana ade masalah lappy dan masa tumpu pada exam..kalau join contest kena kuar idea2 yg best jugak ~~

# selepas zohor sambung study...''Ya Allah mohon ditetapkan iman untuk terus fokus dalam menelaah ilmu2-Mu yang luas untuk bekalan dunia dan akhirat ku serta persediaan peperiksaan aku yang akan menjelang tiba.''... amin... =)

# Alhamdulillah kefokusan aku peroleh dengan kata2 semangat dan ucapan gud luck buat teman2 ~~ baru selesai study beberapa chapter ECO~~ terus mengarang entry =D

14 comments:

nurpiska said...

good luck dear :)

cik maira said...

wani, kite boleh ! jum buat yang terbaik lagi cemerlang sem ni !! :D

sea_lavender said...

nurpiska : thnkx dear =)

maira: chaiyok3x kte blh...Insya-Allah..usaha,doa dan tawakal =)

wanie nazri said...

Sometimes struggles are exactly what we need in our life. If Allah allowed us to go through life without obstacles, it would cripple us. We would not be as strong as we could have been. And we would never fly..good luck syaz! miss u! ^_^

Umie Artoqiemie said...

semoga cemerlang uyeahhh.

Aiman Nazirmuddin said...

nice one. :)

sea_lavender said...

wanie nazri : nice advice dear =_= spirit2 ~~ =) miz u too wanie ~~

umie: mekaseh ye =)

aiman nazirmuddin: thnkx ~~ =D

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

wanie uitm mn? :)amik deg ke dip?mcm ada mslh je smpai rmai bg nasihat.apa2 pun jgn la cpt give up k.jgn berundur sebelum mara. ;)




-thank dtg blog abg.owner lelaki,blog tu jantinanya prmpn.haha ;))

Terbang Bersamaku said...

smoga terus bersemangat...
sy doakn smoga awk berjaya dlm pelajarn dan masa hadapan..buat yg terbaik masa exam nnt ye...=)

sea_lavender said...

iz.eusof :thnkz ats kata2 smgt nie..sye uitm n9~ erm dip busness part 5...npe yew? ala mne de masalah mne pn sje wat2 masalah kui2x...bese la kte kan manusia..kdgkala jatuh bangun spt pusingan roda =D~ jd ramai bg nasihat perlu la..pndorong diri ini~~



terbang bersamaku: syukran2..Amin, Alhamdulillah..dah selesai 1 paper..tgl lagi 3..moga2 dapat wat yg terbaik...=_=

zOrO said...

gud luck yer...sy pn nk ikut pesanan ni...

sea_lavender said...

zoro: tq~~bgus2 pesanan seorang lec berkat tu =D

bella luna said...

all the best dear,wani mesti boleh,yg pasti yakin dengan ape yang kite usahakan,yg lain insyaAllah Die akan bantu;),.chaiyok wani,3 papers more to go, cik bella menunggu cik wani m`habiskan paper dgn jayanya;)

sea_lavender said...

bella : thnkx dear~~ Insya-Allah sntiasa utk yakin dgn ape yg dlakukan... 3 more huhu~~ 4/10 penyudahnya perjuangn bg sem ni =D