Friday, 16 September 2011

MaLaS MeLanDa DiRi

Assalamualaikum semua.. Salam 1 Malaysia.. hari ni tanggal 16 September 2011: Hari Malaysia yg ke-48 dan hari kemerdekaan yg ke-54 ~~ so, buktinya aku anak Malaysia dan jiwa patriotisme tau~~...hehe =D ~ Erm, pagi2 ni entry sekadar berkongsi luahan isi hati aku yang kepenatan dan kemalasan =_=' dalam 2,3 hari ini walaupun aku pergi lepak di PTAR a.k.a library kononnya nak fokus study ... tapi aku tak pun~~ huhu kerana badan aku jadi cepat sangat letih...dengan suhu library yang sangat sejuk kefokusan aku menjadi hilang~aku baca macam2 tu je... kalau dalam bilik plak tengok katil,alahai nak tidur je rasa..mengapa begini?? wani semangat la!!!! exam tinggal beberapa hari je lagi... minggu depan selasa dah start paper 1st aku~~keletihan puasa? no la Ramadhan aku penuh semangat je~~huhu... sepanjang minggu ni aku puasa sunat Syawal..coz hari tu tak sempat jadi aku kejarla dah ade kesempatan di bulan kemenangan ini... Alhamdulillah dah 4 hari tinggal 2 hari je lagi..chaiyok3x...erm, semalam petang aku rasa kepala berat sangat dan rasa sejuk sangat..takut la demam plak dah nak exam2 ni... ''Ya Allah berilah kekuatan kepada hamba-Mu ini meneruskan perjuangan dalam peperiksaan akan menjelang sebaik mungkin.. Amin...'' aku pun tak faham kenapa kemalasan melanda diri aku saat di ambang peperiksaan ini..sedangkan aku ni tak de la pemalas mana pun huhu =( namun, Alhamdulillah sekarang keadaan aku baik sedikit dan aku kena kumpul semangat belajar kasi skor final exam nie..Insya-Allah..Alhamdulillah carry marks semester ini pun agak meningkat..syukur sekali... =) mungkin ni juga kekuatan kepada aku sekarang untuk buat yg terbaik dalam final nanti...setelah kebergantungan pada Dia Maha Pemberi... Alhamdulillah...ok la hati aku tiba2 semangat membuak2 nak stdy nie...hari ni aku kena fokus dalam bilik kerana PTAR mestilah tutup dah cuti umumkan ~~ roomates aku plak yang kuat study, balik jadi aku kena kuat jugak walaupun sorang2 nak stdy!!!! All out waniey!! ikhlaskan diri kerana Allah, Rasulullah, mak,ayah dan kedua2 kakak kesayangan aku serta teman2 seperjuangan...


# teman2 doakan kejayaan kita bersama untuk bekalan dunia dan akhirat...Insya-Allah...

# doa hari2 ketika aku membaca Al-Mathurat agar lebih kuat menempuh hari2 akan datang~

''Ya Allah berilah kesihatan pada badanku Allah, Ya berilah kesihatan pada pendengaranku, Ya Allah berilah kesihatan pada penglihatanku''... Amin...

# kepada insan yang memberi kekuatan pada aku bagi semester ini ..Syukran Jazakaallah khairan hadir dalam diri aku...pergimu tak bermakna hilang kekuatan aku, ianya sentiasa tersemat di hati kerana Allah sumber kekuatan utama aku.. Binttaufiq wannajah juga pada buatmu...

#wani kena kuat jugak!!! no more malas3x ni... ingat masa depan dan bayangkan kejayaan diperoleh ketika semak result final exam nanti..Insya-Allah..~~ ingat tu... =)
terus tatap gambar family ='(

# Alhamdulillah...tengah semangat ni~ kemas bilik,mandi,solat Dhuha..ayuh stdy ECO,OB,HR dan FIN ~~hehe banyak tapi utamakn paper mggu dpn dlu la~

# fb akan tutup apabila settings tak ada prblem..selepas ni apa2 hanya di blog sampai habis final exam =)

6 comments:

EyqaLuvender said...

gudlark final exam yek!
kte pon same gak...
pasni ary2 la lepak kt lib yg sjuk cm kt eskimo tuh...
kt blik bnyk godaannye...
katil...laptop...haishhhh!

sea_lavender said...

Eyqaluvender : thnkz same goes to u..gud luck =) thu xpe~ pe2 pn library la nk elak2 sume tu ~~

nurpiska said...

xboley mlas2 ye dear:)

Zul Fattah said...

rajinkan diri.. aku pun masih malas lg ni..huhu

.waniey jamaludin. said...

good luck wanie!

sea_lavender said...

nurpiska: ok2..Insya-Allah tgh smgt merajinkn dir la nie =)

zul fattah : aik kamoo pn kn la rjin kn diri tu ;p sye pn cuba rajinkn diri mmg yg terlebih rjin ni hehe ^_^

waniey : thnkx dear =D