Saturday, 21 January 2012

Menarik

Assalamualaikum semua.. ok2 petang ni tak nak berbicara panjang, sea_lavender sekadar nak kongsikan lagu yang menarik~ tadi tengok ada orang post d fb~ jom hayati liriknya :

Kau sangat istimewa
Kau tiada duanya
Yang menghangatkan jiwa

Kita telah dipertemukan
Bagai novel cinta
Indahnya cuma kita yang rasa

Tiap saat bagiku ingin menyintaimu
Tak pernah kau kulupa Selalu ku hubungi mu
Kau pun jua begitu bicara soal rindu
Katakan apa saja pasti kita sama setuju

Namun mengapa sejak kelmarin
Engkau mendiamkan diri sepi dariku
Kucuba menghubungimu tapi
tiada jawapan yang kuterima
Hanya suara wanita yang berkata
Sila hubungi semula

Mengapa apakah yang terjadi antara kita
Tidak pernah aku sedikit pun untuk
Cuba mengguris apatah lagi cuba menyakiti hatimu
di manakah ruang itu yang kau mungkin pernah
cuba untuk menjelaskannya padaku

Masa berganti waktu
Kuharapkan namamu
Kan muncul menyerikan
Paparan panggilanku

Namun hampa yang kutemu
Bila tiap mesejku
Tak sampai kepadamu
Katanya message undelivered


p/s :

  • maaf petang sea_lavender kongsikan lagu yang mengusik jiwa kot yang sedang berpasangan~ hehe =D
  • sekadar berkongsi.. ntah menarik la .. comey2 bait2 liriknya~(n_n)
  • sea_lavender ada tujukan lagu ni pada kamu, maaf sekadar suka2 tak de niat lain~ maaf la jugak kalau rasa sea_lavender suka sangat kusutkan diri kamu.. tiada niat apa2 pun hanya ingin lihat kamu bahagia...
  • status ni sea_lavender terus letakkan d fb apabila lihat kamu telah temui kebahagiaan.. Alhamdulillah...

''nikmat bahagia apabila orang yang kita sayang dan hargai juga sedang berbahagia, Alhamdulillah..''

  • ni status awal2 pagi tadi terbaca artikel pandangan Iman Al-Syafie tentang CINTA ~

Imam Al-Syafie :

*Ketika aku menjadi pemaaf dan tidak mempunyai rasa dengki, hatiku lega, jiwaku bebas daripada bara permusuhan.

*Ketika musuhku berada di hadapanku, aku sentiasa menghormatinya. Semua itu kulakukan agar aku dapat menjaga diriku daripada kejahatan.

*Aku nampakkan keramahan, kesopanan dan rasa persahabatanku kepada orang yang kubenci, seperti aku nampakkan hal itu kepada orang yang kucintai.

itulah diri ini cuba lakukan dalam menjalinkan persahabatan mahupun perhubungan (n_n) Insya-Allah..

  • ok2 lagu ni dah masuk dalam list lagu sea_lavender ~ tapi paling bawah sekali hehe =D lagu baru..jom layan
video


mood: bahagia.. Alhamdullillah.. kerana kamu telah bahagia.. ^_^
sambungan kebahagiaan di entry berikut~

5 comments:

Iffah Afeefah said...

wahhh menarik la

mendalam mksdnye

sea_lavender said...

iffah afeefah : hehe =D thu xpe~ layan je..ngeee..

Terbang Bersamaku said...

firts time dgr lagu nie..menarik...=)

fathiahRAIHANA said...

asal lak list bawah sekali? hehehe.
thanks share :> nice lgu ni.

sea_lavender said...

terbang bersamaku : owh ye~ sye pn ble 1st time dgr terus nk kongsi dlm blog nie~~hehe =D

fathiahRAIHANA: heee..nk susun lagu tk bpe reti~~ ngee..tq2.. mmg nice n sweet =)