Sunday, 15 January 2012

Kursus Kahwin

Assalamualaikum semua ~~entry petang daripada sea_lavender.. hehe =D yela sea_lavender ni jarang layan blog petang2 ni~ hanya sekadar berkongsi rasa hati.. nak join kursus kahwin ~ wah dah bersemangat lebih2 plak ..konon dah ready la, padahal m'gada2 je tu~~ngeee..tadi waktu lunch pergi kafe seorang kawan kata '' nanti di kampus nak wat kursus kahwin'' nak join tak?? aku terus je jawab nak2x ~ pelik aku dengan diri sendiri senang2 je jawab g tu~~ dalam hati bukan berani pun..yela tahu2 pasal kursus kahwin ni macam2 akan ditanya..ilmu di dada ni pun belum tentu cukup nak melaluinya~~ apa pandangan anda tentang kursus kahwin??

p/s

  • mulut kata nak je, hati belum bersedia ~
  • mendoakan perjalanan kamu selamat dan urusan kamu dipermudahkan Allah.. Insya-Allah..
  • bagi sea_lavender dah ambk awal2 ''kursus kahwin'' ni akan memudahkan lagi urusan bila dah nak kahwin kan?? tak payah sibuk2 nak pergi dengan bakal suami
  • mendalami ilmu2 agama terlebih dahulu sebelum menghadirinya..Insya-Allah... akan ambik peluang jika di kampus akan jalankn =_=


Gambar di ambil dalam Pusat Islam At-Taqwa selepas pulang kelas Jumaat 13.1.2012

yang penuh presentations bagai~~ =_='

dah boleh la jadi calon isteri solehah ~~ terbaik...

hehe =D sekadar suka-suki di petang hari

MOOD : kahwin ~ kui3x =D


14 comments:

Cik tikah said...

join je. bukan salah pun kan. hehe..

Faizal Ismail said...

akak...join je...
boleh semanagt sikit buat persediaan jadi isteri solehah dan ibu mithali
^^

Iffah Afeefah said...

xase nk g lg

nuyui a.k.a miss YUI said...

hhi,blom mnyertai kursus itu..

Bulan Syurga Firdausi said...

mood kawen ye hehehe mmm sy belum p pn lg....x tau bile nk p...

Amy Syaquena said...

kursus kawen la paling best , banayk perkara kita boleh pelajari...x rugi kalau pergi banyak kali atau belum ada niat untuk mendirikan rumahtangga kerana ia satu ilmu yang sangat berguna...

sea_lavender said...

cik tikah : hehe mmg klu jd nk join pun =)

faizal ismail : Insya-Allah, ade kesempatan dan peluang, mmg rebut la hehe =D amin.. moga2 segalanya ikhlas krn Allah...

iffah afeefah : kena ada smgt dr skg la hehe =D


nuyui a.k.a miss YUI : jom join ramai2 hehe =D

bulan syurga firdaus: hehe sje tu ngade2 kate mood kawin~~ hmm.. join la klu ade peluang dan kesmpatn.. moga menjadi suami soleh dan ayah mithali buat anak2.. Insya-Allah...

amy syaquena: owh ye? da pernah join ke~~ hehe =D Sye pn rse tak rugi langsung klu join...byk manfaatnya =) ilmu di dunia dan akhirt dalam membahagiakn khidupn demi mencari redha Allah dunia dan akhirat..Insya-Allah...

Impiana Mayana said...

wah, sudah bermood kawen. rasa nak pergi kursus kawen jugak lah. hehehe..
eh, mari lah baca post saya mengenai 'sweet escape' tu. btw, thanks singgah di blog saya taw. :D

gadisbunga said...

yey. dah dapat lesen.

lesen kawin! heheh~

fuad ansari said...

sijil kawin sekarang, sah laku 6 bulan je kan?? kena la syazwani kawin cepat2.. (",)

sea_lavender said...

impiana mayana : hehe jom3x jgn lepas peluang klu dpt peluang tu~~ welcome ^_^ thnkx sye singgah nti..

gadisbunga:hehe =D dpt la sgt kn ~~ ngeee....

fuad ansari: owh ye? tk thu plak.. salu dgr yg s'umur hidup tu.. hehe =D 4,5 tahun lg la kawin..~~

Nur Hawa Mohd Zin said...

nak join kursus kawin tapi tak da pasangan...uhu

sea_lavender said...

nur hawa mohd zin: hehe =D Sme la kte~~ ala tk g dgn pasangn pn xpe.. ngeeee

Terbang Bersamaku said...

wah..dah tak lama lagi makan nasik minyak lah nie ye..hehehe..=)