Tuesday, 17 January 2012

Kesepian Pada Diri Namun Yakin Allah tetap Bersama.. Alhamdulillah..

Assalamualaikum semua.. sihat??moga semua dalam keadaan sihat serta dirahmati Allah...muncul lagi entry petang daripada sea_lavender hehe =D ~ wah terlebih rajin kan?? alahai..padahal boleh je setiap hari nak berentry ni coz sea_lavender kelas banyak pagi je except hari Isnin ada 1 je kelas petang yang lain hari2 kelas 8-12 tghari je~ =) petang ini, luahan rasa saat kini dan akhir2 ini, jujur katakan sea_lavender terasa kesepian sekali namun tidak tahu mana puncanya.. dah macam2 cara untuk membuatkan diri ini gembira dan bahagiakan diri..hanya semua itu hadir sementara dan hilang sepi apabila dalam keadaan kesibukan melanda diri.. namun, Alhamdulillah dan bersyukur sekali kerana sea_lavender yakin Allah sentiasa bersama dalam membuang kesepian pada diri ini =) contoh hari ini,habis kelas terus makan,rehatkan diri,basuh2 baju, solat Zohor dan capai mashaf biru kesayangan,baca beberapa halaman,sangat tenang jiwa dan rasa bahagia sekali.. Alhamdulillah... =) ni sea_lavender terbaca di fb ~ Aku.Islam.com ~ suka sangat =D

“Jika ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu impikan…
Semoga Dia menghadirkan seseseorang yang mengimpikanmu…
Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu rindukan…
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang merindukanmu…
Bila ALLAH tidak memberimu seseorang yang kamu dambakan…
Semoga Dia memberimu seseorang yang mendambakanmu…
Bila ALLAH tidak menyatukanmu dengan seseorang yang kamu cintai…
Semoga Dia menghadirkan seseorang yang mencintaimu…
Yang bukan HANYA kerana apa yg ada padamu…
Tetapi apa adanya dirimu…
Semoga ALLAH memberikan kita yang TERBAIK…
Dengan segala keindahan hati & ketakwaannya… INSYA-ALLAH…”

p/s


  • jika apa2 pun perasaan yang kita rasai dalam diri, yakinlah segalanya dari Allah buat kita agar kita mengenal erti bersyukur dan m'hargai kurniaan nikmat-Nya.. Alhamdulillah... dan yakinlah bahawa Allah senantiasa bersama kita tatkala suka dan duka =)
  • esok pagi test Principles and Pratices of Selling~ doakan sea_lavender.. lepas abis taip entry ni nak baca buku~~hehe =D
  • kamu singgah di blog yang tidak seberapa ini, mungkin hanya sekadar m'approvekan komen diri ini padamu~ buatmu : kuatkan la diri dan istiqamahkan la apa yang ada pada diri kamu ketika diri ini mengenal kamu.. jangan biarkan perasaan terlalu menguasai diri kamu, Allah ada bersama kamu,yakinlah =) bisikan doa diri ini buatmu agar kuat dan teguh dengan pendirian pd Illahi dalam melalui apa2 jua~ Insya-Allah..
  • lagu2 baru juga di blog sea_lavender..selamat layan hehe =D lagu2 jiwa sea_lavender =)
  • sekarang pun sedang layan jiwa~~ ngeeee...

mood: kesepian tetapi yakin Allah bersama.. Alhamdulillah...

13 comments:

Faizal Ismail said...

Allah yang memiliki hati kita ,
pasti Allah jua yang membolak balikkan hati ....
* ramai orang jiwang , tapi tak ramai yang jiwang beriman . moga akk jadi jiwang yg beriman ^^

uyaitusaya said...

semestinya Allah menyusun aturan hidup y tbaik untuk kita :)

starzieti said...

pernah rase kesepian n kesepian nih la yg mendekatkan kite dgn Allah. :')

Bulan Syurga Firdausi said...

kesepian mungkin Allah nk lindungi sea :) byk hikmah yg kite x tahu..sabar n doa ye sea :)

Adylia Qarissa said...

Allah dah tetapkan apa yang terbaik untuk diri kita..mudah-mudahan kita tabah hadapi segala ujian yang diberikan oleh-Nya :)

ღKekupuLangitღ said...

Jika mahukan sesuatu, mulakan dengan niat dan seterusnya usaha.

InsyaAllah. :)

sea_lavender said...

faizal ismail :benar2 stuju sgt.. Dia yg membolak2 kan hati.. bru2 ni pn trcabar dgn sikap org yg mrendahkn agama..moga Allah buka hatinya~ Amin, Insya-Allah.. moga indah menjadi jiwang yg beriman~ =)

uyaitusaya : benar =_= Dia telah mengatur yg terbaik buat kte~

starzieti: sepi itu Dia berikan buat kte agr utk terus utk dkt pd-Nya...Insya-Allah...

bulan syurga firdausi : yupz kte stuju.. Insya-Allah...tq2..

adylia qarissa: benar2 ~ Allah Maha Adil =) Amin..

kekupulangit:niat yg baik dan ikhlas krn Dia. itu yg terbaik.. Insya-Allah...

Iffah Afeefah said...

sronok kan layan jiwa

nk jgkla

Wanie-san said...

Allah kdg2 xmemberi apa yang kita mahu tapi ALLAH memberi apa yang kita perlu..:)

sea_lavender said...

iffah afeefah : hehe =D ske2 kte layan je jiwa ~~ layan je tak perlu kawal sgt ;p tpi ingat Allah...


wanie-san: yupz~ benar sye sokong Dia berikan apa yg kte perlu walaupn bkn kte mahu =)

Siti Nor Salwa Che Lah said...

rindu kat ang wanie....fullstop!!!!!!!!!!!

sea_lavender said...

rndu sgt2 ngn cik world jgk ~~ =D

Terbang Bersamaku said...

biarlah kt gagal memiliki cinta manusia, asalkan kt memiliki cinta dari Yang Maha Esa..