Saturday, 21 January 2012

Ombak Rindu Versi Islamik

Assalamualaikum semua~ entry perkongsian daripada sea_lavender lagi hehe =D ~~ Pagi tadi bangun2 buka fb tengok saudara Hami Asraff update blog terus nak kongsikan entry tu juga walaupun orang kata dah berkurun ke apa~ sea_lavender nak kongsikan bersama (n_n)


TUHAN tolong lembutkan hati hamba
untuk mencintai-MU seadanya (selamanya)
kerna ku tak sanggup
kerna ku tak mampu
menghadapi siksa neraka-MU

TUHAN aku tahu byk dosaku
hanya ingatkan-MU kala dukaku
namun hanya Kamu yg mampu membuka
pintu hatiku untuk cinta-MU

ALLAH..ampunkanlah hamba-MU (dosaku)
yang selalu dustakan janjiku
agar kelak ku takkan disiksa
kerna dosa-dosa masa lalu

ALLAH..jatuh air mataku
dan terus mengalir mengiringi doaku
ALLAH..Yang mengampuni segala
Dosa-dosa hamba yang meminta..

Hanya mampu berdoa..
Moga maghfirah (keampunan) tiba nanti..

p/s

  • 1st time dengar lagu ini~ menangis sea_lavender ='(
  • Alhamdulillah lagu ini menyentuh jiwa, sebak sekali malu dan kerdil di sisi-Nya..
  • kamu dan si kecik juga sea_lavender tujukan kerana suka sangat pada versi Melayu sekarang kita beralih kepada versi Islamik.. Terbaik sekali~
  • terbaca ini : mencintai orang yang tidak cintai kita itu sia-sia, mensia-siakan orang mencintai kita adalah bahaya =_=
  • dan ini juga~~Di waktu kamu ingin melepaskan seseorang, ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya.. Di waktu kamu mulai tidak mencintainya, ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya.. Di waktu kamu mulai bosan dengannya, ingatlah selalu saat terindah bersamanya.. Di waktu kamu ingin menduakannya, ingatlah bahawa dia selalu setia kepadamu.. Di waktu kamu ingin membohonginya, ingatlah dia telah jujur kepadamu..
  • jom kita lagu dengar penuh keinsafan ini~


video

mood : keinsafan dan seronok dapat berkongsi bersama ^_^

20 comments:

shera haifa said...

lagu yg best. pandai org yang ubah lirik lagu asalnye..

azalia hjsalleh said...

suka suka.. hiburan yg tidak melalaikan =) nice sharing this

sea_lavender said...

shera haifa : betul2 best kan ble d tukar versinya =)

azalia hj salleh : sme2 manfaatkn =_=

Cik tikah said...

nice!

sea_lavender said...

cik tikah : kan?? sye pn ske =) mmg menarik~

Iffah Afeefah said...

best2

ade nmpk kat fb

FiZ said...

lirik sgt best!mmg pndaila org yg tkr lirik ni.pndai kmu cri ;)

sea_lavender said...

iffah : thu xpe~~ ske ulang2 dgr =)

fiz: bestkan~ menyusuk kalbu.. Alhamdulillah.. sekadar berkongsi~

L said...

versi islamik sentiase d best..=)

jom renung2 sekejap=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

uyaitusaya said...

waa..ad version ni?? :) terima kasih!

fathiahRAIHANA said...

suka lirik dia :)
sangat kena dgn melodi tu.
baru la betul nk baut menusuk kalbu pun ^^

Bulan Syurga Firdausi said...

:) senyum...

sekamar rindu said...

salam..

lagu yg menyentuh rasa...

Nelly The Strange said...

memang sedih .. terbaik !!

nazirah said...

betul2 dgr gak ari tu kat blog irine.. tp ape tajuk lagu ni ek ..

Cik_Shiqah said...

suka lirik yg diubah itu.

sea_lavender said...

L : Sudah pasti ble Islamik suma terbaik =)

uyaitusaya: hehe bestkan ~ sme2 sebarkan la =_=

fathiahRAIHANA: Sye juga ske ~ benar2 mnyusuk qalbu ~

bulan syurga firdaus : =) tak terkata ye~~

sekamar rindu : wasalam.. benar3 mnyentuh jiwa~

nelly the strange : kesedihan dalam memohon pd Maha Kuasa ='(

nazirah: owh ye? erm tak psti btw klu cri kat u-tube cari je ombak rindu versi Islamik~~

cik shiqah: sye pn~ membawa kpd Dia dalam memohon keampunan...

sea_lavender said...

L : Sudah pasti ble Islamik suma terbaik =)

uyaitusaya: hehe bestkan ~ sme2 sebarkan la =_=

fathiahRAIHANA: Sye juga ske ~ benar2 mnyusuk qalbu ~

bulan syurga firdaus : =) tak terkata ye~~

sekamar rindu : wasalam.. benar3 mnyentuh jiwa~

nelly the strange : kesedihan dalam memohon pd Maha Kuasa ='(

nazirah: owh ye? erm tak psti btw klu cri kat u-tube cari je ombak rindu versi Islamik~~

cik shiqah: sye pn~ membawa kpd Dia dalam memohon keampunan...

- abdul hadi abdul muti - said...

terharu dengar.ini baru betul remake!! =)

sea_lavender said...

abdul hadi: thu xpe~~