Wednesday, 28 December 2011

Hadiah Buat Yang Istimewa

Assalamualaikum semua.. selamat pagi~ entry perkongsian apa yang baca dan tertarik jadi aku kongsikan bersama =)


Align Left



Hadiah terbaik untuk seorang sahabat adalah ‘doa’

Hadiah terbaik untuk seorang musuh adalah ‘kemaafan’

Hadiah terbaik untuk seorang guru adalah ‘kejayaan’

Hadiah terbaik untuk seorang murid adalah ‘tauladan’

Hadiah terbaik untuk sebuah kehidupan adalah ‘kasih sayang’

Hadiah terbaik untuk sebuah kematian adalah ‘Al-Fatihah’

Hadiah terbaik untuk ibubapa adalah ‘kebaktian’

Hadiah terbaik untuk seorang isteri adalah ‘penghargaan’

Hadiah terbaik untuk seorang suami adalah ‘kesetiaan’

Hadiah terbaik untuk seorang anak adalah ‘pendidikan’

Hadiah terbaik untuk diri sendiri adalah ‘kejujuran’

Hadiah terbaik untuk Rasulullah S.A.W adalah ‘selawat’

Hadiah terbaik untuk Allah S.W.T adalah ‘ketaqwaan’


p/s :


  • entry yang dah lama aku cuba kongsikan tetapi hari ni baru dapat postkan.. nice =) walaupun kita pernah baca..cuba renung dan cuba untuk laksanakan pemberian hadiah bagi mereka yang istimewa...
  • sementara ni entry last sampai tahun baru menjelang kerana tiada connection m'hubungkan aku dengan alam maya ini hehe =D
  • syukran jazakaallah khairan buat teman2 blogger yg banyak support dan doakan yg terbaik buat diri ini dan tidak lupa teman2 yg ada tatkala aku susah dan senang.. =) Alhamdulillah...
  • akhir2 ini aku banyak menyelesaikan masalah cinta orang lain.. Alhamdulillah usaha aku berbaloi dalam mendekatkan mereka kembali ke jalan Allah.. Subhanaallah hebat kuasa Allah dalam memberi peluang diri ini berikan kekuatan pada mereka..
  • namun diri masih kurang kuat dalam m'harunginya..tetapi Alhamdulillah aku yakin Allah masih bersama aku, yang penting aku harus terus untuk dekat pada-Nya.. Insya-Allah..
  • doakan aku agar aku kuat dalam melaluinya..
  • buatmu aku tetap anggap kamu teman dunia akhirat dan ianya hadiah amat bermakna bagi usia aku 21 tahun ni jika ikhlas kamu menerima aku sebagai teman dunia akhirat...
  • bertemu kita di tahun baru teman2 ~~ aku pulang ke kampus tanggal 1 jan 2012.. doakan selamat sampai =)

16 comments:

peRmaTa_ aGamA said...

insyaAllah..mga dpermudahkan sgala urusan..=)

~ sharing is caring..(^_~) ~

sea_lavender said...

Insya-Allah.. Amin =_= syukran2

Lelaki Ini said...

wah!
best2!

ashrafi said...

Assalamualaikum.

Terima kasih perkongsiannya.

fuad ansari said...

tak semua hadiah harus bersifat objek kan..

kan best kalau time besday, bila orang tanya, tak bawa hadiah ke??

leh la jawab, saya hadiahkan doa dan kasih sayang.. (",)

Abg Stalker said...

:) alhamdulillah.

starzieti said...

nice entry. :)

kg saye at tmerloh, at kg bintang. :D

ILA HonEyBuNNy said...

hadiah yang tak dapat di beli dengan wang ringgit kan..;)

Joe_Hans said...

hadiah xsemestinyer aper yg boleh dilihat dengan mata.. tapi aper manfaat hadiah tu sebenernyer.. :)

sea_lavender said...

lelaki ini : best kan klu dapat hadiah =) tak kre la pe bntuknya~~

ashrafi : waalaikumussalam.. sme2 ^_^ manfaatkan bersama~

fuad ansari : benar2 sye stuju skali tak perlu objek..bisikan doa pn da ckup terbaik =)

abg stalker : Alhamdulillah =)

starzieti : mmg nice pn entry nie~~ hehe =D ..owh sje tye kg tu =)

ila honney bunny: yupz stuju.. sbuah keikhlasan krn Allah itu yg pnting~~

joe_hans: benar2 apa yg kte dapat manfaatkan dgn apa yg kte peroleh =)

Bulan Syurga Firdausi said...

hadiah...best dpt hadiah...:) mm sea..umur sea 21 ke..?

Cik_Shiqah said...

semua ada hadiah yg trsndiri.

selalu hri jdi kwn2, bila diorg mintk hdiah. msti jwb "aku bgi hadiah kasih sayang je." hehe.

hadiah kasih syg itu ialah hadiah yg tiada harganya kan? huhu~

sekamar rindu said...

salam....

entri yg terbaik yg pernah saya baca sepanjang jadi blogger ni..

H.J said...

selamat kembali ke kampus..dan selamat menuntut ilmu..hehe

yad'z said...

mendoakan sahabat pun dah kira hdiah yang terbaik.. =)

sea_lavender said...

bulan syurga firdaus: mmg bestkan dpt hadiah hehe =D ha'ah npe ye~~

cik_shiqah: sye stuju2 kasih syg hadiah tdk ternilai =) selain itu bisikan doa seseorang buat kte utk terbaik juga hadiah yg baik~

sekamar rindu :
wasalam.. Alhamdulillah.. sye skdar berkongsi =D

H.J : thnkx2..Alhamdulillah.. da slmt sume..hari ni da mula kelas pn hehe =D

yad'z : benar =_= sye stuju doa itu hdiah yg ternilai dalam memberi sesuatu pada org~~