Sunday, 19 February 2012

Minggu Terakhir Sem 6 - Final Sem

Assalamualaikum teman2 semua..Apa khabar? sihat? moga semua dalam keadaan sihat atas kurniaan dari-Nya... Alhamdulillah sea_lavender masih bernafas hingga hari ini.. ok2 entry ni saja nak kongsikan kesibukan yang bakal melanda sea_lavender pada minggu ini (bermula esok) merangkap minggu akhir kuliah bagi semester ini.. Insya-Allah..Moga Allah permudahkan segalanya~


  • 20/2 -Test MGT369 ( Research and Methodology)
  • 21/2- Quiz MGT 361 ( Introduction to International Business)
  • - Ceramah Keusahawanan~ anjuran BMA
  • 24/2- Test 2 MKT361 ( Principles and Practices of Selling)
  • 25/2-Ceramah Protokol ~ anjuran HEA dan MPP
  • 26/2-Test 2 MGT361 ( Introduction to International Business)
  • 27/2-Submit final report MGT369 dan Presentation
  • 29/2-Submit final report ETR300 (Enterpreneurship)
  • - Submit final report MKT361 dan Presentation
  • Minggu study week ~~
  • 5/3 - Malam Pra Graduasi~ anjuran HEP
  • 5-3-9/3 - ready untuk Presentation ETR300
p/s
  1. haaa.. serabut tengok tarikh2 minggu depan penuh dengan tugasan.. esok pun dah ade test, tapi tak ready pun~ alamat sea_lavender goreng je la esok.. huhu ;p ( tak pun malam ni berjaga macam burung hantu)
  2. akhir dari pagi sampai petang menghadiri modul terakhir semester 6-FINISHING SCHOOL .. Alhamdulillah.. berjaya melengkapkan kesemua modul2 daripada semester 1.. kalau student2 UiTM tahu la apa fungsi2 modul ni~ pe2 pun sangat bermanfaat pendekatan dunia bekerja kelak.. terutama pasal interview,resume dan bagai2 lagi... semester 3 dalam subjek Business Communication dah belajar semua, sekarang ni proses ''menyegarkan'' semula dalam ceramah tadi ~~ hehe btul tak word tu ;p
  3. buat kamu : Alhamdulillah sea_lavender gembira sangat2 kamu telah bahagia dengan insan disayangi, namun tiba2 jadi macam tak bahagia..kenapa ye?? jika kamu memerlukan teman sedia menghulurkan nasihat dan sokongan sebagai teman dunia akhirat.. Insya-Allah..
  4. ok2 sea_lavender tak nak coret panjang2 nak tunggu Isyak dan solat terus nak fokus study untuk test esok.. doakan sea_lavender..
  5. ''Ya Allah, moga hamba-Mu ini dipermudahkan segalanya dengan atas usaha yang akan diikhtiarkan sebaik mungkin''.. Insya-Allah...
  6. Final exam mula 12/3/2012 ni jadi kena bersedialah sea_lavender.. =) semak2 jadual peperiksaan, print slip exam dan yang pasti akan deactived fb bermula 26/2/2012 ni awal sikit kerana sebab2 tertentu kalau tidak 1/3/2012 ni~~ huhu..
  7. tengok pic baby ni terus hilang stress walaupun dia pun dah mcam sea_lavender tengah serabut ~~hehe =D comey3x



Allah tidak membebani seseorang di luar batas kemampuannya.
Sebagaimana dikatakan Al-Qur’an,

“Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya. Ia mendapat pahala (dari kebajikan) yang diusahannya dan ia mendapat siksa (dari kejahatan) yang dikerjakannya…”
(Al-Baqarah: 286)


ni sea_lavender yakinkan pada diri..Insya-Allah..
moga kita semua yakin dengan Maha Pencipta..


11 comments:

suziesanji said...

good luck~~
prepare 100%.. doa jangan lupa~~

yad'z said...

doa, usaha, iktiar, tawakal.. insya Allah... kamu boleh.. all the best ya.. =)

sea_lavender said...

suziesanji : thnkx.. Insya-Allah.. mohon doa snantiasa pd-Nya..

yad'z: duit =) hehe... Amin.. moga segalanya d permudahkn~

kokser kokdam said...

Allah permudahkan utk mu, insyaALLAH

sea_lavender said...

kokder kokdam : Insya-Allah.. Amin.. =)

Cik tikah said...

all the best yer dear :0 baca doa bnyk2 :)

Bulan Syurga Firdausi said...

alhamdulillah...da nk hbs ye :) smga ALlah permudahkan......

H.J said...

gud luck yer..buat baik2 test..haha

gadisBunga said...

good luck to you.

nasib baik saya dah tak belajo dah. heheh~

nurulnazihah said...

goodluck :D saya doakan yg terbaik :)

sea_lavender said...

cik tikah : thnkx.. Insya-Allah..

Bulan syurga firdausi : Alhamdulillah.. Insya-Allah.. Amin...=)

H.J : Thnkx ~~ over la ;p

gadis bunga: thnkx =) hehe =D

nurul nazihah : thnkx =)