Monday, 12 March 2012

motivasi diri

Assalamualaikum semua~~sea_lavender sempat lagi nak m'update entry simple =) nak bagi semangat sikit buat diri..lagi2 nak bermula masa untuk berjuang di medan tempur hehe =D dah macam perwira plak heee~~ jom kita mendalami riwayat ini dan kata2 daripada 'kamu' yang dibaca~


''Sesungguhnya orang yang paling berjaya ialah orang yang hari ini lebih baik dari semalam dan orang yang gagal adalah orang yang hari ini lebih teruk dari semalam,manakala orang yang terpedaya adalah orang yang hari ini sama dengan hari semalam''
(Riwayat Bkhari dan Muslim)

Tawadhu' ialah apabila setiap kali seseorang berjumpa dengan seorang muslim, ia menyangka bahawa orang itu lebih baik daripada dirinya

Jangan sesali apa yang sudah pergi. Jangan tangisi apa yang sudah tiada. Tetapi bangkitlah dan bina kembali apa yang telah hilang dan pergi.


p/s

  • perkongsian yang menarik semangat ^_^ dalam erti kata hari2 kte kena memuhasabahkan diri, bersangka baik pada orang lain dan belajar redha dan pasrah ketentuan Allah serta yakin ada yang lebih baik buat kita pada masa akan datang..
  • riwayat ini dapat daripada risalah kat surau tadi waktu sea_lavender lepas solat dhuha.. merenung diri agar kuat!! lagi2 dah nak exam rabu ni~~ doakan sea_lavender dpermudahkan =)
  • buat kamu : nice,ske =) perkongsian menarik penuh bererti ~~ kamu semakin bahagia.. Alhamdulillah..nikmat Allah berikan pada kamu~ (n_n)
  • Alhamdulillah classmate tengok carry marks 1 subjek ni. Alhamdulillah usaha membuahkan hasil.. so, final kena skor btul2 :')
  • rindu mak, ayah,kak long dan k.ngah... menghitung hari walaupun 1 paper tak bermula lagi~~huhu
  • update d library lagi~~heee lepas ni tak tahu ble lagi nk update...ngeee yang pasti selesaikan 1 paper ni dulu.. (14.3.2012)

14 comments:

Liyana Zahim said...

Sungguhnye nk berjaya tu mcm kne daki gunung yg bersalji bersuhu 0 darjah celsius.. :)

lisa said...

In reality, susah nak bina apa yang dah lepas. apatah lagi, kalau yang dah lepas tu kita gagal di dalamnya.

Tapi, kita, boleh, berusaha, :)

nazirah said...

gudluck ek tuk paper .. tu nanti..

sea_lavender said...

liyana zahim ~ stuju nk daki kena usaha dengan kesungguhn dalam menahan sejuk tu kan =)

lisa : btul3x teruskan usaha hingga berjaya ~~

nazirah: thnkx ye =)

starzieti said...

gudluck ! :D

azie amek cors office system management. :)

Cik Aini Lavender's said...

hai..thanks ye sudi jenguk blog ai,jln2 sni :)

salam perkenalan =p

lisa said...

I'm waiting for your updatesss :DD

Ryu on ahsfantasy24.com said...

All the best!
semoga dipermudahkan segala urusan ^^

L said...

all d best.. huuu.. wat lek lok..

jom tambah ilmu sikit..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/03/turunnya-nabi-isa.html

sea_lavender said...

starzieti : thnkx~gud luck d sne =)

cik aini lavender: welcome ^_^
salam perkenalan ~~


lisa:heee bz final exam~~ update kena ade mood semangat berentry~~

ryu on ahsfantasy24: Amin.. Insya-Allah...

lol: thnkx.. Insya-Allah..da bce tq perkongsian ~~

OgysiJemariSeni said...

Gud Luck Sis! Insyaallah berjaya.

sea_lavender said...

ogy si jemari seni :thnkx..Insya-Allah..

Aini Azman said...

good luck dear,.! Semoga peroleh kejayaan ! =P

btw klu berminat nak buat bisness boleh add aini kt FB nti kita bincang lebih lnjut kat situ,.

https://www.facebook.com/aini9198?ref=tn_tnmn

=)

sea_lavender said...

aini azman : thnkx2 ~ btw skg exam lg..heee... so rse lps exam ek.. lg pn fb tutup lgi~