Thursday, 8 July 2010

LeMbarAN BaRu

mlm rabu yg lalu 07.07.2010 satu perjumpaan antara pelajar2 dbs dari alamanda bersame Pengarah Kampus Uitm Kuala Pilah telah diadakan..waktu tu takut la gak..ye la isu ape plak nak di keutarakan....dah cm2 isu didengar...aku hanya sekadar mendiamkan diri krna sekadar mahasiswi yg masih baru berhijrah ke tempat baru..so kena la pndai2 membawa diri d tempat org ni..ok la di sni sebenarnya..suka sgt bila dpt bersma dgn pengarah malam tu.. lagi2 dgn sikap kebapaanya... membuatkan aku rse ckup diri d hargai serta disayangi berada di sini..turut rse berbangga mnjadi warga uitm kuala pilah krna mempnyai pengarah kampus yg memahami pelajar2 nya......mlm tu juga ade perlantikan bg sekretariat mpp Uitm Kuala Pilah dari progm busness stdy...ketika itu Tuan Pengarah serahkan majlis pd mpp bg uruskan pencalonan pelajar2... bila di tye nme msg2 mendiamkan diri...aku ketika tu dah target seorg pelajar perempuan ni coz aku rse die mmg benar layak krna sikap keaktifan die aku tgk d kmpus alamnda lagi dan fb.. cume blum peluang die..so aku mencalonkan namanye...tiba2 ade plak sorg stdent calon kan nme 'Syazwani Mohamad' aku agak terkejut la krna org yg mencalonkan name aku bukan aku knl pun sgt tpi thu la stdent alamnda...erm aku mmg berazam tak nk memegang pe2 jawatan krna keputusan sem 2 aku agk kecundang berbanding sem 1...pastu pencalonan bg lelaki plak...dpt pd ex-exco2 aku sendiri...kre ok la dieorg tue...aku xfhm la sape yg calonkan aku tu huhu bkn knl sape la aku ni bkn d sukai pn huhu.... akhirnya slpas 4 pencalonan mereka menyuruh kteorg sume keluar...waktu d luar serius aku kate...aku mmg harap2 tak dpt jwatan pe2...calon by calon d pgl masuk utk memperkenalkan diri...aku pun perkenalkan diri,keputusan peperiksaan aku yg tak pernah pn DL dan memberitahu tentang kewujudan organisasi smf sblum ni d alamanda,events2 pernah d jalankan serta jwatan aku ...ye la d alamanda smf ni bkn sume org thu lg pn byk berurusan dgn induk jew... hinggakn interview dan perlantikan pn dr sne... slpas sume calon2 dah perkenalkan diri.... undian antara calon2 diadakan...ketika itu sume berada d luar termasuk aku...huhu... kemudian semua calon d panggil msuk kembali utk mengumumkan keputusan...akhirnya aku dan seorg ex-exco kerohanian aku telah dipilih menjadi sekretariat mpp Uitm Kuala Pilah mewakili program dbs di sni...pd mulanye aku mmg menolak dan beritahu pd YDP MPP bahawa aku tak layak dan tak mahu krna keputusan dlm stdy pn tidak bgus sgt cm sekretariat mpp yg sedia ada...mereka majoriti stdnt DL... Tpi YDP menjwab ni pilihan mereka pd kamu...huhu aku pn ntah la... die kate cube la dlu... sume org sme jew...aku pn terima la.. mmg aku rasekan agk berat tanggungjwab yg bakal aku pikul kan ni... namun aku jge mahu mencabar diri... kerna..... kenapa org lain mampu lakukan aku sndri tidak mampu??betul tak?? u can do it!!! i need supporters...kepada sume pelajar2 dbs yg berada d Uitm Kuala Pilah sme2 la membantu... Insya-Allah matlamat kte utk berjaye tercapai jika kte sme2 berkerjasama dalam segala hal2 d sni... thnkz kwn2 lain yg support termsuk keluarga aku tersyg mak,ayah,kak long dan k.ngah.... i miz u all so much (^_^).... setakat ni jela coretan aku ... walaupun dh lama mengarang tapi bru nk post...huhu chaiyok3x waniey!!!!

2 comments:

cherry said...

chayok2 wanie..i know u can do
it..=)

sea_lavender said...

thnkz miss cherry..hehe
best of luck gak d pilah ni k~~