Monday, 7 January 2013

Semangat !!!

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah.. dapat berkongsi entry dengan teman2~~ hee jarang sea_lavender update entry malam2 ni. sepatutnya sekarang kena study la kan~~ lagi pun tengah minggu exams.. hehe :D tapi disebabkan paper exams jarak jauh sangat, tangan ni pun dah mula gatal2 nak mencoret sesuatu~~ nak kongsi2 kasi semangat bagi teman2 yang tengah dan nak ambk exams tu ~heee~apabila dalam minggu exams ni kan~~tatkala kemalasan study  or stress melanda diri waktu tengah2 study, cepat2 terus ambk hp sms or kol kawan2~tanya wat pa?saja kacau korang ;p~ tolong kasi semangat sikit ni, nak ambik exams~~padahal dieorang pun exams jugak hehe :D~~haaa dapat ni daripada kawan2 disayangi ~

Msg2 kepada Cik Wanie ;


IJTIHAD WALA TAKSAL FANNADAMAH'UQBA LIMAYYATAKASAL

"Bersungguh-sungguhlah dan janganlah malas kerana penyesalan adalah akibat bagi orang yang malas!"

RABBANA YASSIR WALA TUASSIR WAJAALNA MINANNA JIHIN
Mohon ketenangan~

ALLAHUMMA INNAKA TAQLAMULSIRRIY WAALA NIYYATI FAQBAL MAQZIRATI
In Shaa Allah apa yang diminta,dihajat, diniat, Allah Mendengar dan Dia Menunaikan~


LA TAKHAF WALA TAHZAN INNALLAH HAMAANA
Jangan gusar, gelisah dan bersedih, yakni Allah sentiasa bersama kita


sebelum akhiri entry nak share ni ; Pesan Pensyarah 
( untuk mahasiswa hehe :D)
berguna betul~ tapi lucu la~~semangat!!!


Pesan Pensyarah ;


    -kalau dapat saja kertas soalan, harus tenang


 -abaikan soalan yang susah, cari yang boleh dijawab di halaman sebelah


- ingat kembali formula-formula dan fakta-fakta penting 


-jika tiada jawapan yang boleh diselesaikan barulah kembali halaman pertama


-kalau tak boleh jugak lantak korang sebab pensyarah dah pesan dah!! hehe :D


p/s
  • thanks a lot buat kawan2 sea_lavender yang bagi semangat =')  sentiasa ada tatkala diperlukan 
  • jom teman2 kita amalkan ayat2 ni sebagai semangat dalam apa jua yang kita lakukan bukan sebab exams je k ;p
  • walaupun papers yang akan ambk 13 jan ni kena semangat la kan~~ heee c.marks da kuar bese2 je.. final kena skor la.. :D doakan sea_lavender.
  • Alhamdulillah bersyukur mempunyai teman2 mengingatkan diri sea_lavender kembali kepada Maha Pencipta sebagai sumber kekuatan =')

14 comments:

diana said...

haiiippp!!jangan malas2...heheh

the malay male said...

belajar rajin rajin... Kalau malas, jangan belajar..cari keje... Ehhh

sea_lavender said...

diana : heee :D tu la wat entry kasi semangat!! tak nak malas2 hehe :D

the malay male: yeee kte tgh rajin kan diri la nie ~~ hehe :D tak nk keje lagi nk belajar dlu ;p

FiZ said...

good luck wani ;).

saya baru habis exam last week.syukur alhamdulillah.berakhir penyeksaan untuk sem ni.hehe.

sea_lavender said...

hee thanks .. yeke? bestnya.. Alhamdulillah.. da selesai ek.. Doakan kte ;)

shazrina said...

good luck ye sea_lavender ..n salam kenal ..

Myra Jay said...

Chayok2... Good luck 4 your exam..

MJ pun akan ambil exam jugak 2 minggu lagi :D

ieda said...

gud luck juga .....
insyaallahhh usaha dan doa itu perlu ;)
akak doakan ;)

syamimihaziqah said...

Suka part 'Pesan Cikgu' tu.
Nk copy pleaseeee. Hehee

Syamimi Hazirah said...

Goodluck exam on 13 Jan! Jangan study last minute :P

aReLaN said...

gudluck exam. all the best.ingat pesan cikgu tu.heheh

sea_lavender said...

shazrina~ mekaseh :) salam kenal kembali ;)

Myra Jay~ tq2. best of luck too in yur exams ;)

k.ieda~ mekaseh.. In Shaa Allah..

syamimi haziqah ~kan? :D Sila2 kongsikan ;)

syamimi hazirah~ untungla orang tu da abis kan heee ~ tq2 tak nk last minute ;p

aRelan~ mekaseh :) mesti kena ingt hee :D

Hafizin Jamil said...

haha..selamat la tu.exam baru je habis ni..

sea_lavender said...

hafizin jamil : untung la kan :p huhu jeles2x~~