Monday, 14 January 2013

Kebahagiaan dan Semarakkan Cinta

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah bertemu kembali sesi bersama sea_lavender hehe :D lawak plak pagi2 ni kan.. Saja buat ngade lepas baca subjek "Organizational Behavior" ni ~~ Esok paper.. Zzzz sempat lagi berentrykan.. hanya nak kongsi makna bahagia waktu terbaca 1 artikel dalam 1 buku hari tu kat library..konon nak tenangkan diri yang bakal  hadapi 3 papers lagi nie.. Heee :D




KEBAHAGIAAN ITU DI HATI 


"Bahagia itu bukan bermakna hidup kita tidak diuji, tetapi paling tidak kita memiliki seseorang untuk berkongsi dan bersama menghadapinya serta menyedari Allah sentiasa bersama kita di sepanjang ujian itu"

p/s :


  • entry ringkas sea_lavender Januari 2013 ni~~ hee :D sebab esok kan paper... Zzzz Doakan sea_lavender. semalam 1 paper berlalu. Alhamdulillah dapat jawab, tapi "tersemak" tau~ ada jugak salah, coz tertukar definisi =_='  moga yang lain dapat terima pensyarah dan papers akan datang lebih fokus dan ingat baik2 =)
  • jadi apa yang dikongsikan ini, kita ambik sebagai kekuatan dalam memiliki bahagia sebagai milik kita , Allah sentiasa ada bersama yakin lah teman-teman =') dah sama tema blog ni lagikan hee :D "Kebahagiaan Penuh Keharuman" =)
  • akan datang sea_lavender nak berkongsi soal matang, ukhuwah dan jadi professional dalam apa-apa jua keadaan, jangan cepat melatah~ tettt....
  • Hari ni dah 2 Rabiul Awal 1434 Hijrah, bulan kelahiran baginda jadi Maulidur Rasul pun beberapa hari je lagi, jujur rasa rindu dan sayang kepada kekasih Allah =') lebih2 lagi dalam ikim fm selalu mainkan lagu berkenaan baginda.. ayuh kita berselawat teman2...ikutlah video ni, sebak  sekali  ='( 


Mari kita berselawat teman2 pada Rasulullah SAW.
moga kita memperoleh syafaat daripada baginda di sana kelak.. In Shaa Allah..
Rasulullah sentiasa merindui umatnya.. bagaimana kita pula? kita tidak dapat bertemu baginda, namun kita dapat semarakkan cinta kepada baginda dengan berselawat dan berusaha mengamalkan sunnah baginda =)
Semarakkan Cinta Allah SWT dan Rasulullah SAW kekasih  Allah =')

"Demi sesungguhnya, adalah bagi kamu pada diri Rasulullah itu contoh ikutan yang baik, iaitu bagi orang yang sentiasa mengharapkan keredhaan Allah dan (balasan baik) hari akhirat, serta ia pula menyebut dan mengingati Allah banyak-banyak (dalam masa susah dan senang) ; Surah Al-Ahzab 21




17 comments:

ahsfantasy Ryu said...

bahagia itu saat kita masih mampu tersenyum meski ditimpamusibah :)

ieda said...

Tq dik .. perkongsian yg hebat ..
selalu mendoakan agar diri ini kuat , musibah x pernah kenal jemu , hanya allah yg mampu mengatasinya ...

nuyui a.k.a miss YUI said...

suka2..

sea_lavender said...

ahsfantasy Ryu : kan? Alhamdulillah.. kita mampu tersenyum tatkala menerima musibah :)

ieda : sma2 kak :) Ameen. Moga Allah mudahkn sgalanya dan diberi kekuatan dalam hidup ;)

nuyui a.k.a miss YUI : apa yg suka tu ~ heee :D pe2 moga bermanfaat ~

Hafizin Jamil said...

bahagia itu banyak definisinya..hee

zainab_baniaz said...

a'salam
saya singgah kembali ke blog akak selepas akak berkunjung ke blog saya~ terima kasih untuk itu..
kisah tu tak abis lagi sebenarnya masa nak tulis citer sebab HP akak saya yg saya guna tu ada masalah sikit..

sea_lavender said...

hafizin jamil: mmg pn byk maknanya.. bergantung pd kte mendefinisiknnya :)


zainab_baniaz: Wasalam.. sama2 :)
terima kasih singgah sini.. owh ye.. xpe2 de peluang buat kesinambungannya... hee :D

the malay male said...

Good luck

dwaty said...

hope dapat jawab next paper...

thanx for the wish... tu ar sayang nak makan kek tu...

L said...

caner paper rini? hehe

sea_lavender said...

The malay male : thanks :)

dwaty : sama2 :) kan? hee blh ajar nanti ;)

L : Erm paper hari ni?? huhu Alhamdulillah.. jawab je tak tinggal kosong tapi da mcm ape je~~

Rosua Boutique said...

salam..blog walking here...jemput ke butik kami..=)

sea_lavender said...

Rosue Boutique : terima kasih singgah. In Shaa Allah.. :)

kaizen said...

gud luck tok exam!!!

sea_lavender said...

kaizen~ tq2 :)

Nadia Azira said...

ujian dalam kebahagiaan itu seperti angin dalam udara...tidak berpisah, selalu datang dan pergi...

waiting for this thursday... ^_^

sea_lavender said...

nadia azira : benar :) indah kata2 tu ~~ wah tgu apa tu khamis ni~~ Maulidur Rasul ~~