Monday, 6 August 2012

Nuzul Quran

Assalamualaikum teman2 semua.. Apa khabar? Moga sihat hendak-Nya.. Alhamdulillah.. Hari ini kita terus meniti hari ke-17 Ramadhan 1433 Hijrah..Segalanya atas pemberian-Nya yang tidak ternilai untuk memberi peluang pada kita untuk mengumpul bekalan yang akan dibawa bertemu Dia, Allah Maha Pencipta,Yang Maha Agung :')  Kasih sayang Allah pada hamba-hamba-Nya sungguh indah dan tidak ternilai...


Salam Nuzul Quran 
17 Ramadhan 1433 Hijrah

Moga kehadiran Nuzul Quran kali ini terus mendekatkan diri dengan panduan hidup kita Al-Quran Nur Kareem .. Manfaatkan sebaiknya dengan baca, fahami dan amalkan.. Insya-Allah sudah pasti kehidupan ke jalan kebaikan dan kebenaran..Al-Quran penawar segalanya penyakit :')

~Ayuh tambahkan pengetahuan kita dengan klik tajuk tu :) ~p/s

  • Alhamdulillah sea_lavender berasa sangat gembira dengan Ramadhan kali ini kerana dapat bersama keluarga; berbuka puasa, berjemaah solat dan pergi berterawih bersama mak dan ayah ;) walaupun kedua kakak tiada dengan komitmen kerja, mereka juga sempat pulang berbuka puasa bersama...
  • Kamu~ ukhuwah antara diri dan kamu penuh indah.. Terima kasih atas perkenalan ini.. Kamu usah membuatkan seperti kita tidak pernah mengenali ;)
  • Jom bersiap sedia mencari Malam Lailatul Qadar.. teruskan tingkatkan ibadah dan istiqamahkan diri ke jalan diredhai Allah..
  • Moga segalanya Allah berikan yang terbaik buat kita sepanjang bulan penuh rahmat dan barakah ini.. banyak2 kan berdoa setiap waktu.. kita tidak tahu mungkin doa kita akan naik ke langit dan dimakbulkan Allah..
  • entry ringkas kerja masa untuk pulang ke rumah di penang :D

8 comments:

the malay male said...

semoga diringankan diri membaca al Quran

FiZ said...

salam nuzul quran.walau trlewat wish.moga dpt imarahkan bulan mulia ini sebaiknya =)

sea_lavender said...

the malay male ; Insya-Allah.. moga Allah berikan semangat itu :)

fiz : Salam Nuzul Quran.. :) tiadanya kelewatan ~ heee Amin.. moga Allah redha dgn apa yg kita laksanakan...

Nasuha said...

salam ramadhan..dan selamat berpuasa :)

sea_lavender said...

nasuha ~ Salam Ramadhan, Nuzul Quran.. thnkx selamat berpuasa jugak ;)

Yildirim Fateh said...

menyingkap ibrah nuzul quran, raih taQwa

yildirim

Bulan Syurga Firdausi said...

salam nuzul quran :) byk nk dkongsi klu crte bab nuzul quran ni..alquran alfurqan..Allah :) di dalm kubur nanti dia lah teman dia lah sahabat dia lah pembela dia lah penenang dia lah peguam..membantu kita membuktikan kita membacanya mengamalkannya & mengeakkan agama yg terkandung di dalamnya :)

sea_lavender said...

yildirim fateh : benar :) thnkz atas ingatan..

bulan syurga firdausi : mmg banyak manfaat jika kita sama2 m'hayatinya :)