Sunday, 22 July 2012

~Checklist ~

Assalamualaikum semua.. Alhamdulillah hari ni kita dah masuk 2 hari berpuasa di bulan Ramadhan yang penuh mulia =) Allah berikan kita nafas untuk meneruskan kehidupan yang tidak tahu bila noktahnya berakhirnya..Moga kita diberikan masa dengan kesihatan yang baik untuk terus meningkatkan ibadah sebagai bekalan di sana kelak.. Insya-Allah... Ok sea_lavender nak kongsikan pic yang terjumpa di fb yang menarik minat untuk berkongsi sempena bulan puasa ini.. Jom kita buat checklist dengan berusaha laksanakan ibadah2 di bawah.. 


ni iklan Universiti yang terbaik jom kita sertai ;

KEMASUKAN BARU KE UNIVERSITI



Tarikh : 21 Julai 2012
Name U : Universiti Ramadhan Al-Mubarak
C0urse wajib : Berpuasa
C0urse special : Terawih
C0urse tambahan : Bace quran, zikir, s0lat sunat, sedekah n etc
Kelulusan : Ijazah takwa
K0nvo : 1 Syawal
* Extra.. Tawaran melanjutkn pgajian ke peringkat master
c0urse : P0se 6 . . .
Jom join ! *Selamat Berpuasa ♥



dekat pic ni ada tentatif dapat kita ikuti, moga kita sentiasa dalam redha Allah.. =)




p/s 

  • sea_lavender harap apa yang dapat dikongsikan ni, sama2 kita dapat kerjakan..apabila kita baca Al-Quran cuba khatamkan.. Alhamdulillah semalam sea_lavender dapat abiskan Juzuk 1, hari ni sambung juzuk 2... moga dapat khatamkan.. =)
  • sebelah malam ayuh kita kerjakan ibadat tarawih pula, hari pertama sea_lavender dapat berjemaah buat 8 rakaat + 3 witir coz surau dekat Perumahan Polis, malam kedua puasa,balik kampung dapat buat 23 rakaat.. Alhamdulillah.. namun tak kisahlah berapa pun rakaat yang dapat kita kerjakan yang penting usaha nak laksanakan ibadat ikhlas kerana Allah.. Insya-Allah... moga Allah redha dengan segalanya..
  • "Kamu"- ini akan menjadi ingatan selamanya 'memiliki seseorang yang kita cintai tanpa ikatan yang sah dan halal itu bukan hak kita, jangan pernah takut melepaskan sesuatu yang belum berhak kita miliki' seharusnya kamu juga begitu..hanya kamu dan Allah Maha Mengetahui segalanya bukan untuk semua yang belum pasti.. Moga Allah berikan yang terbaik =)
  • Semoga amalan2 yang kita laksanakan ini dapat diistiqamahkan walaupun bukan di bulan Ramadhan.. Insya-Allah...Amin Ya Rabb... ayuh buat checklist!!

16 comments:

blog shopping centre said...

selamat berpuasa . jom shopping shawls & blouse cntik pada harga yg murah di blog kami :)

Ardini Humaira said...

blaja rerajin naaa di uni Ramadhan :) yukkk..tunggu exam malam Lailatul Qadar :)

celikmatahati said...

alhamdulilah..thanks for the sharing...sy da save pic itu..huuuuu....

sea_lavender said...

blog shopping centre ; thnkz singgah.. Insya-Allah kita singgah.. :)

ardini humaira; hee btul2 belajar molek2 ;D ha'ah hari exam plak ~~

celikmatahati; Alhamdulillah.. Insya-Allah..moga ianya bermanfaat bersama cik fara :)

- abdul hadi abdul muti - said...

bulan puasa ni memang peluang nak tambahpahala memang senang. tinggal nak dengan tak nak je

ღKekunangpelangiღ said...

Selamat berpuasa.. Walaupun sibuk dengan urusan, jangan ponteng-ponteng eh.. :)

sea_lavender said...

abdul hadi abdul muti ; btul tu nak tak nak je~~ ;)


kekunangpelangi; thnkx.. Selamat berpuasa juga ;) amboi3x kalau blh pose msti kte laksankn.. Insya-Allah..

L said...

selamat berpuasa..=)

nazirah said...

insyaAllah
sama2 kita penuhkan
amalan yg mulia
d bln yg mulia ni
aamin

sea_lavender said...

L ; thnkx ~ Selamat berpuasa :)

nazirah; Insya-Allah.. ayuh sma2 kita tingkatkan amalan pd Allah..

Muhammad Syahrul Firdaus said...

nanti kuar ramadhan umpama keluar dr U terbaik dunia kan ;)

sea_lavender said...

Muhammad syahrul firdaus - btul2x ;)
da tukar nickname ek ...heee ;D

Muhammad Syahrul Firdaus said...

ehhh haah la da tukar jadi nama sebenar..sbnarnye ana sendiri pun x perasan..Allah :)

muslimah wannabe said...

Wah...x sabar nak konvo...hehe..salam ramadhan ;)

sea_lavender said...

Muhammad syahrul firdaus : owh ye.. hee xpela skg da sedar :)

muslimah wannabe: Alhamdulillah ;)

sea_lavender said...
This comment has been removed by the author.