Saturday, 29 January 2011

Mengapa??

Assalamualaikum semua~ kalau berbicara tentang tajuk blog aku sudah pasti orang akan tertanya2 kan~~ ye la mengapa, istilah kebahagiaan penuh keharuman...ni la jawapan tulus ikhlas daripada diriku insan yang kerdil di sisi-Nya,,,semua orang inginkan kebahagiaan dalam kehidupan..jadi begitu juga diriku ini...sememangnya kebahagiaan bukan mudah untuk kita kecapi namun usaha untuk mengecapi haruslah berterusan kerana kebahagiaan yang dikejarkan itu bukan la semata-mata di dunia tetapi akhirat juga yang kita mahukan..
Insya-Allah...namun ade 2 penyebab kebahagiaan tu akan tercapai dalam hidup kita jika :
  • kita selalu memikirkan hak dalam kehidupan kita sahaja tanpa menyedari akan peranan kita sendiri tidak kira tanggungjawab yang perlu dipikul seperti anak,mahasiswa, ketua dan lain-lain lagi..jika hanya sekadar merungut dan mempertikaikan tanggungjawab org lain.. cukup la diri ini tidak akan kecapi kebahagiaan itu..
  • kita selalu menceritakan pengalaman lama dan mengatakan ianya tidak akan berulang kembali ...tetapi adakah kita lakukan penghijrahan agar kita mampu tersenyum untuk kecapi kebahagiaan yang bakal menjadi milik kita sebenarnya...lakukan la penghijrahan itu~~
renung2 kan ...selamat beramal =)

No comments: