Thursday, 20 January 2011

Hakikat Bahagia

Assalamualaikum semua...dah lama benar aku tinggalkan blog aku nie...hehe sebenar mood nk mengupdate post terlalu sedikit walaupun byk je cite2 dan perkongsian bersama..tak pe la lps nie Insya-Allah aku akan mengaktifkan semula diri ni dgn blog kesayangan aku ni....hehe..janji layan dulu lagu yang aku rasa mmg sesuai sgt2 dengan tema dan tajuk blog aku nie~ KEBAHAGIAAN PENUH KEHARUMAN...Aku ni suka tukar2 lagu bila aku dah rasa bosan...namun aku tak pernah lupa kan lagu2 yg penah letak dalam blog nie..hari2 aku akan layan... so jom layan lagu ni plak bermakna liriknya...


Bahagia itu dari dalam diri

Kesannya zahir rupanya maknawi
Terpendam bagai permata di dasar hati

Bahagia itu ada pada hati
Bertakhta di kerajaan diri
Terbenam bagai mutiara di lautan nurani

Bahagia itu ada di jiwa
Mahkota di singgahsana rasa
Bahagia itu adalah suatu ketenangan

Bila susah tiada gelisah
Bila miskin syukur pada Tuhan
Bila sakit tiada resah di jiwa
Bukankah Tuhan telah berfirman
Ketahuilah dengan mengingati Allah
Jiwa kan menjadi tenang

C/O :
Kebahagiaan itu suatu kesyukuran
Bila kaya jadi insan pemurah
Bila berkuasa amanah
Bila berjaya tidak alpa
Bila sihat tidak lupakan Tuhan

Hakikatnya bahagia itu
Adalah ketenangan
Bila hati mengingati Tuhan

Semua insan kan mengerti
Maksud terseni Ilahi
Itulah zikir yang hakiki

2 comments:

ahsfantasy24 said...

nice song..!
kite suke lagu yg mngungkap jiwa :)

sea_lavender said...

thnkx~~ye2
sye pn ske..
tenang =)