Friday, 12 April 2013

Sayang versi Islamik

Assalamualaikum semua.Alhamdulillah sea_lavender berkesempatan juga mencoret sedikit entry ;) sekadar berkongsi lagu yang akak sea_lavender tag d fb ~ hee kata dia mesti ko suka kan ~~ jawapannya sangat2 suka menarik. lagi2 lagu ni tengah top juga.. jom kita layan teman2 ;)

SAYANG -versi Islamik

Sayang apa khabar denganmu

Di sini ku merisaukan kamu
Ku harap imanmu takkan berubah
Kerna di sana ada syurga untukmu

Sayang apa khabar denganmu
Cobalah kamu jaga imanmu
Ku rayu kalau keluar rumahmu
Tutuplah aurat untuk jaga dirimu

Sayang dengarlah permintaanku
Jangan ragukan Tuhanmu 
Sayang percayalah apa kataku
Tuhanmu hanya satu

Sayang dengarlah permintaanku
Jaga taqwa dan imanmu
Sayang hancurkan bisikan jahatmu
Itu pesan Tuhanmu




video


p/s

  • ok, entry kali ni just nak kongsikan apa yang menarik  ^__^
  • minggu depan penuh dengan Quizes semua courses. Doakan sea_lavender dapat jawab dan dipermudahkan segalanya =)
  • esok sabtu 12/4/13 join program anjuran MPP dan Peers UiTM Puncak Alam- "Istimewa Menjadi Gadis,Di mana Rahsia Lelaki Terbongkar "~ macam  menarik je ~~  tunggu esok, nanti kita berkongsi.



12 comments:

maria firdz said...

Wah.. Best la lirik dia.. Hehe

sea_lavender said...

marid firdz : kan ske kte =)

Siti(zoey) said...

menarik..pandai depa ubh :)

sea_lavender said...

siti(zoey) : kan ;) menarik kena dgn suasana skg ni.. terutama golongan rmaja ~

FiZ said...

suka lirik dia :)

sea_lavender said...

fiz : kan? kita pn suka sangat ~~ :)

Sya_Merpati Putih 88 said...

suka lirik lagu dia..so creative diorang nie..
semoga kamu sukses sentiasa dalam pelajaran dan kerjaya di masa depan..
Good luck and all the best..!

rasanya macam dah lama sy tak baca blog kamu, semoga sihat sentiasa hendaknya..:)

sea_lavender said...

sya_merpati putih88 : kan sye pun suka :) thanks a lot atas doa itu.. Amin..In Shaa Allah... owh ye.. sye pn jarang update.. btw tq singgah jugak ~

Siti(zoey) said...

entry baru? entry baru? hihi.

sea_lavender said...

siti (zoey) hehe :D maaf la tak terentry baru lg~~ tgu ye.. In Shaa Allah akan menyusul ;) masa tidak mengizinkan ~

Teena Tna said...

Bagus lirik ni, sering mengingatkan kita yg slalu leka..

Btw nice to see your blog, i'm just started in blogging, please visit mine too. :)

insanbiasabiasa@blogspot.com

sea_lavender said...

Teena-Tna : kan? :) thanks.. come again. hope it be give some knowledge 4 u ;)