Friday, 30 January 2015

KahwiN

Assalamualaikum semua! haaa tajuk entry tak tahan kan? ni tip hari  ni dapat! setempik kena. tu la perempuan kan suka sangat mengadu2 semua kan. senang je jawapan. haa bila sebut kahwin ni bukan mudah yang kita sangkakan!

Kahwin ungkapkan yang mudah! tetapi ianya perlu kekuatan luar dan dalam. Persediaan itu perlu sentiasa ada dari masa ke masa. Siapa tak nak kahwin? kalau dah bersedia luar dan dalam sekarang jugak sea_lavender nak kahwin! Namun, banyak lagi matlamat yang ingin dicapai, berbakti mak ayah dulu. lagi-lagi sea_lavender anak dara kan~~~ apa-apa pun teman2 janggap anggap kahwin adalah penyelesaian segalanya! 

Ambik masa pada diri, cari ruang. Fikirkan jalan penyelesaian! Mohon pada Allah agar diberi petunjuk. Jangan mudah putus asa, barangsiapa putus asa, kita tergolong dalam orang kafir! Nauzubillahminzalik. Sea_lavender pernah terbaca kata-kata ini :KAHWIN bukan setakat penutup cerita, tetapi penuh dengan tanggungjawab, jalannya baru sahaja bermula, hanya yang tahu makna sahaja, bakal mengemudi dengan jayanya. Jangan dimula dengan murka ibu bapa dan yang penting DIA. Bermulalah dengan baik, moga akhirnya baik, kerana barakah itu baik.

Moga bermanfaat! terima kasih orang nak kongsi tip! akan terus dan terus menuntut tip. walaupun hanya dikongsikan tip dengan 1  perkataan ni sahaja, sea_lavender dah boleh rungkai semua.  Buka mata hati ^_^ mencabar nak dapat2 kan tip!

No comments: